Udrea: Noi insistam ca solutia pentru Baile Herculane sa fie exproprierea

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 01:57
1369 citiri
Udrea: Noi insistam ca solutia pentru Baile Herculane sa fie exproprierea

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, sustine ca ministerul pe care il conduce insista ca solutia pentru salvarea statiunii Baile Herculane sa fie exproprierea pentru utilitate publica, iar ulterior institutiile abilitate sa isi faca datoria. 

Elena Udrea a declarat, miercuri, intr-conferinta de presa, la Alba Iulia, ca ar trebui sa se aplice o solutie de forta si de aceea ministerul a propus in Parlament ca solutie exproprierea pentru utilitate publica.

"Este dureros acest caz, mai reusim usor, usor sa mai scoatem cate un hotel de la societatea care a privatizat si care este acum indatorata si in executare silita pe la stat", a spus Udrea.

Udrea a adaugat ca, din pacate, multe dintre cladirile de patrimoniu din Baile Herculane, care reprezinta patrimoniu cultural istoric al Romanie, datand din anul 102, de pe vremea imparatului Traian, au fost distruse, iar aceasta este si fapta penala conform legislatiei romanesti.

"Aceste cladiri-monument sunt distruse, asta este si fapta penala conform legislatiei romanesti, insa asa cum la vremea aceea au fost unii care au privatizat incalcand si interesul public, dar se pare ca incalcand si legea, la fel si astazi sunt unii care se fac ca nu vad ce se intampla acolo si continua sa protejeze situatia creata pentru ca societatea respectiva este in executare silita, insa se tergiverseaza de ani de zile scoaterea la vanzare a acestor imobile.

Noi am vrut sa venim cu alta solutie si insistam in continuare ca solutia ar trebui sa fie realmente exproprierea, iar, in rest, organele, institutiile abilitate sa isi faca datoria fata de ceea ce s-a intamplat in privatizarea de la Herculane, dar pe noi ne intereseaza ca aceasta infrastructura sa fie reabilitata si redata circuitului turistic", a afirmat Udrea.

Potrivit sursei citate, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului incearca colateral, impreuna cu Primaria Baile Herculane, sa salveze statiunea prin atragerea de fonduri europene.

"Usor, usor incercam cu primaria sa rezolvam colateral, au foarte multe proiecte pe fonduri europene. Le dam bani si din bugetul ministerului. Pana cand nu vom reusi sa reabilitam acele cladiri monument istoric statiunea nu va fi deloc atractiva", a spus Udrea. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#udrea, #baile herculane, #expropriere , #stiri Elena Udrea