Udrea: nu conteaza daca vin turisti straini pe litoral sau nu

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 17:56
1510 citiri
Udrea: nu conteaza daca vin turisti straini pe litoral sau nu

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, la targul de turism de la Berlin, ca problemele de pe litoral se rezolva cu dificultate deoarece hotelierii nu vor sa deschida unitatile pe toata durata sezonului estival, adaugand ca "ne multumim sa avem turisti de la noi", conform Mediafax.

"Este foarte greu sa rezolvi problema sezonului scurt al litoralului romanesc atat timp cat hotelierii, dupa ce acum doi ani au impus regula ca unitatile sa ramana deschise de la 1 mai la 30 septembrie, astazi incep sa renunte la aceasta regula", a afirmat ea.

Asociatia Litoral-Delta Dunarii a cerut Ministerului Dezvoltarii si Turismului, in luna februarie, ca hotelurile de pe litoral sa fie deschise in etape, in functie de specificul fiecarei statiuni, si nu la 1 mai, cum prevede legea in prezent.

Turoperatorii au dat ca exemplu Costinestiul, o statiune pentru tineri care nu ar trebui deschisa la 1 mai pentru ca elevii si studentii intra in vacanta abia in iunie.

Udrea a adaugat ca turismul de pe litoral "nu evolueaza in sensul in care o cere piata", ci "ramane la interesele fiecarui operator", nefiind prioritar interesul national.

"Ne multumim sa avem turisti de la noi, nu conteaza ca vin straini sau nu, bine ca vin cativa romani cu ceva bani de la Bucuresti", a incheiat Udrea.

Ea s-a intalnit la targ si cu reprezentanti ai turoperatorilor germani TUI si ITS, care au anuntat-o ca sunt nemultumiti de calitatea serviciilor si de preturile de pe litoralul romanesc. Ministrul le-a promis acestora ca va incerca sa rezolve o parte din probleme.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#udrea, #turisti straini, #litoral, #tui, #hotelieri , #stiri Elena Udrea