Udrea: plajele sa treaca in administrarea Consiliului Judetean

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 13:28
1397 citiri
Udrea: plajele sa treaca in administrarea Consiliului Judetean

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si-ar dori ca plajele de pe litoralul romanesc sa treaca din administrarea statului in cea a Consiliului Judetean, dar este constienta ca acest demers este unul deosebit de dificil si greu de realizat, relateaza Mediafax.

"Credem ca plajele ar trebui sa fie la Consiliul Judetean, care sa regandeasca administrarea lor unitara, iar plajele turistice numai la cei care au activitati de turism, pe durata sezonului estival, pe un contract multianual...

Cata vreme fondurile europene alocate lucrarilor pentru protejarea plajelor vin prin Ministerul Mediului va fi foarte greu sa putem lua atributiile legale de plaja de la Ministerul Mediului", a declarat Elena Udrea, sambata, la Mangalia, in cadrul seminarului "Urbanismul si turismul durabil.O provocare pentru relansarea litoralului romanesc".

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a mai spus ca ar trebui regandit si modul de amplasare a barurilor si toaletelor pe plaja astfel incat ele sa nu fie foarte apropiate pentru ca ar aglomera suprafata de plaja.

"Nu poti sa ceri fiecarei plaje in parte sa aiba toalete, cabina de dus, cabina de schimb, pentru ar insemna sa avem o aglomerare de cabine pe toata plaja.

Trebuie gandite intr-un plan urbanistic la nivelul tuturor statiunilor care sa spuna exact unde sunt beach-bar-urile, unde sunt toaletele, unde sunt cabinele de dus, nu fiecare plaja de 500 de metri sa aiba toaleta, cabina de dus si beach-bar pentru ca atunci e o nebunie, plaja va fi plina de astfel de constructii", a mai spus Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a participat, sambata, la seminarul "Urbanismul si turismul durabil. O provocare pentru relansarea litoralului romanesc", desfasurat la Mangalia.

 

 

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#consiliu, #judetean, #plaje, #udrea , #stiri Elena Udrea