Udrea pregateste dezvoltarea statiunii Baile Herculane

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 16:44
2750 citiri
Udrea pregateste dezvoltarea statiunii Baile Herculane

Ministrul turismului, Elena Udrea, a semnat vineri, impreuna cu reprezentantii Consiliului local al orasului Baile Herculane si ai Asociatiei de Turism din Baile Herculane, un protocol de colaborare in vederea dezvoltarii integrate a statiunii de interes national Baile Herculane.

"Cele trei parti vor conveni asupra programului de actiuni prioritare care vor fi intreprinse pentru dezvoltarea statiunii, in concordanta cu nevoile si specificul locului.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va elabora proiecte de dezvoltare a Statiunii Baile Herculane, in conformitate cu programele specifice de investitii", se arata intr-un comunicat transmis vineri de MDRT.

Consiliul local al orasului Baile Herculane va asigura cofinantarea pentru proiectele incluse in programul de actiuni prioritare si va elabora, alaturi de Asociatia de Turism Baile Herculane, lista prioritatilor de dezvoltare si promovare a turismului in Baile Herculane.

Potrivit MDRT, Asociatia de Turism din Baile Herculane va centraliza si prezenta initiativele de dezvoltare si informatiile existente la nivelul intreprinzatorilor privati din statiunea Baile Herculane si va participa la implementarea Programului de actiuni prioritare.

Totodata, ministrul Elena Udrea a inaugurat, cu ocazia prezentei in Baile Herculane, 38 de apartamente construite de ANL in ansamblul de locuinte pentru tineri situat in strada Trandafirilor (in zona Fabricii de Paine). Ansambul de locuinte are regim de inaltime S+P+3, lucrarile au fost incepute in 2007 si au costat 2,78 milioane lei.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#udrea, #statiunea baile herculane, #turism , #stiri Elena Udrea