Udrea: Privatizarea turismului s-a facut prost

Vineri, 12 Martie 2010, ora 12:25
1307 citiri
Udrea: Privatizarea turismului s-a facut prost

Privatizarea in domeniul turistic s-a facut prost, iar statul a inceput sa sprijine prin investitii acest sector, ajuns int-o situatie dezastruoasa, abia din 2009, spune ministrul de resort Elena Udrea, raspunzand afirmatiilor reprezentantilor TUI, care plaseaza Romania cu 7-8 ani in urma Bulgariei. 

"Intr-adevar, privatizarea sectorului turistic in Romania s-a facut prost , iar acum se vad consecintele. In 2009, pentru prima data, statul a sprijinit acest domeniu prin investitii in infrastructura turistica si speram ca actiunile noastre, care vor continua, sa atraga si investitori straini", a declarat vineri Udrea agentiei MEDIAFAX.

Detlev Hohne, directorul turoperatorului german TUI pentru Maroc, Romania si Bulgaria, a declarat ca Romania este cu 7-8 ani in urma Bulgariei in ceea ce priveste dezvoltarea turistica si nu atrage investitori straini, statul vecin facand progrese semnificative in urma procesului de privatizare.


"Bulgaria a facut progrese semnificative in urma procesului de privatizare, dar Romania din pacate nu reuseste sa atraga investitori straini. Ma refer aici si la lanturile hoteliere internationale, care lipsesc in Romania. In ceea ce priveste dezvoltarea turistica, Romania este cu 7-8 ani in urma Bulgariei", a declarat Hohne pentru Deutsche Welle.


Ministrul Dezvoltarii si Turismului arata ca turismul nu poate fi facut fara promovare, iar sumele alocate in ultimii ani sunt infime in raport cu nevoile si cu investitiile in promovare realizate deja de alte tari din regiune, concurente Romaniei.


"Pentru a avea rezultate este nevoie de un efort sustinut, constant si consistent. Este foarte ciudat cum pe plan intern sunt atacate toate eforturile facute in ultima perioada, tocmai de catre cei care in 20 de ani au contribuit la starea dezastruoasa in care se gasea turismul romanesc in 2009", a adaugat Udrea.


In 2006, grupul TUI a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloagele de promovare statiunile turistice romanesti, nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, zgomotul si lipsa curateniei din localitatile de pe Litoral.


TUI se reintoarce insa in Romania in aceasta primavara, cu o cursa charter intre Munchen si Constanta. Compania care va opera charterul, incepand cu 18 mai, este Air Berlin.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#dezvoltare, #privatizare, #turism, #turistica, #udrea , #stiri Elena Udrea