Udrea: Proiectul NetCity nu merge

Joi, 28 Iulie 2011, ora 15:56
3246 citiri
Udrea: Proiectul NetCity nu merge

Ministrul Dezvoltarii a declarat ca proiectul NetCity, care prevede ingroparea tuturor cablurilor aeriene din Bucuresti, nu merge, iar contractul cu UT trebuie fie reziliat, fie extins, conform NewsIn.

"Sunt multe cabluri pe traseu. Acesta este si motivul pentru care traseul este cel pe care am mers azi.

Pe viitor, daca vom identifica si alte trasee, pe unde autobuzul sa poata sa treaca - autobuzul are o anumita inaltime - iar prezenta cablurilor pe stalpi in Bucuresti blocheaza traficul acestui tip de autobuz.

Noi speram ca prin legea pe care am dat-o, prin care incercam sa obligam autoritatile publice locale sa puna cablurile sub pamant, in cativa ani, Bucurestiul sa arate ca o capitala civilizata. nu exista nicaieri o capitala in care cablurile sa atarne pe stalpi asa cum atarna firele acestea in Bucuresti.

Exista un proiect, NetCity care, din pacate, nu merge. Nu functioneaza. Ar trebui primaria sa faca cumva, fie sa rezilieze contractul, fie sa il extinda, in asa fel incat sa se duca la bun sfarsit", a spus Elena Udrea.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) au inaugurat joi "Bucharest City Tour", primul traseu turistic din Capitala efectuat cu patru autobuze speciale supraetajate care circula la un interval de 15 minute intre Piata Presei si Palatul Parlamentului.

Compania UTI Systems, din cadrul Grupului UTI, a castigat licitatia organizata de Primaria Municipiului Bucuresti in 2007 pentru dezvoltarea proiectului NetCity.

Netcity Telecom SA este concesionarul retelei NetCity, avand ca responsabilitati principale proiectarea, realizarea, deservirea tehnica si comerciala a acesteia.

Proiectul NetCity este realizat in baza unei concesiuni de lucrari publice pentru o perioada de 49 de ani. Netcity Telecom s-a constituit drept companie de proiect in cadrul UTI Grup.

Proiectul NetCity, lansat in 2006, prevede ingroparea actualelor cabluri aeriene de retele de comunicatii din Bucuresti.

Proiectul are o lungime totala de 900 kilometri si cuprinde suprafata municipiului Bucuresti si a zonelor din jurul acestuia (300 km retea principala si 600 km retea distributie). Inchirierea unui kilometru de retea NetCity costa 85 de euro pe luna, iar din incasari firma va plati o redeventa de 12% Primariei Capitalei.

Prin realizarea acestei retele, municipalitatea detine controlul asupra utilizarii elementelor domeniului public, iar prin incasarea redeventei, veniturile merg la municipalitate.

Pana in luna iunie 2010 s-au realizat 70 km, iar cei 600 km de retea distributie se vor realiza pana la sfarsitul anului 2012, potrivit calendarului proiectului.

La 30 noiembie 2010, municipalitatea a receptionat lucrarile canalizatiei subterane aferente buclei 4 a retelei metropolitane de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii - Netcity, avand o lungime de 18,5 km.

Canalizatia retelei Netcity este o alternativa viabila pentru reamplasarea in subteran a retelelor de comunicatii electronice montate aerian, ilegal, pe stalpi, copaci, garduri, cladiri, eliminandu-se astfel poluarea vizuala.

Proiectul NetCity este realizat in baza unei concesiuni de lucrari publice pentru o perioada de 49 de ani.

Netcity Telecom asigura finantarea integrala a proiectului si operarea retelei pe durata concesiunii, conform contractului. Primaria Municipiului Bucuresti pune la dispozitie spatiul public, incaseaza o redeventa anuala in cuantum de 12% din veniturile asociate inchirierii de infrastructura si devine proprietarul si administratorul NetCity la finalul perioadei de concesionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#uti, #netcity, #cablu, #udrea , #stiri Elena Udrea