Udrea: romanii stiu sa faca proiecte pentru fonduri europene

Marti, 01 Iunie 2010, ora 14:23
1355 citiri
Udrea: romanii stiu sa faca proiecte pentru fonduri europene

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat, marti, ca din totalul fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional (POR), de 4,3 miliarde de euro, vor fi contractate in acest an trei miliarde de euro, iar suma platita efectiv va fi de 500 de milioane de euro, transmite Mediafax.

"Romanii stiu sa faca proiecte pentru fonduri europene", a spus Udrea intr-o conferinta de presa.

Udrea a calificat drept "un mit" care trebuie combatut afirmatia ca romanii nu stiu sa faca proiecte.

Ministrul a sustinut ca in acest an din totalul fondurilor disponibile prin POR, de 4,3 miliarde euro, vor fi contractate trei miliarde de euro, iar suma platita pentru proiectele deja aprobate va fi de 500 de milioane de euro.

Potrivit datelor ministerului, la 31 mai 2010 pe cinci axe prioritare ale programului (urban, transport, social, mediu de afaceri si turism) erau depuse 4.538 de proiecte cu o valoare totala de 11 miliarde de euro.

Dintre acestea, 810 proiecte, in valoare de 2,1 miliarde de euro, erau aprobate, iar 611, de 1,87 miliarde euro, sunt contractate.

Potrivit ministrului, regiunea Bucuresti-Ilfov are cele mai putine proiecte, in acest context Comisia Europeana propunand la un moment dat retragerea fondurilor si redistribuirea acestora catre alte regiuni.

#udrea, #fonduri, #europene , #stiri Elena Udrea