Udrea: Tichetele de vacanta sunt disponibile pe piata de joi

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 16:12
1629 citiri
Udrea: Tichetele de vacanta sunt disponibile pe piata de joi

Tichetele de vacanta sunt disponibile pe piata incepand joi, 9 aprilie, iar companiile interesate le pot achizitiona de la unitatile emitente, a declarat, joi, ministrul Turismului, Elena Udrea, intr-o vizita a zonei Comana din judetul Giurgiu.

"Astazi a fost autorizata si ultima dintre cele noua societati care emit tichete de vacanta. Incepand de astazi (joi, n.r.), aceste tichete sunt disponibile pe piata", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca tichetele achizitionate de catre firmele interesate pot fi folosite chiar si de Paste.

Ordonanta Guvernului, aflata in vigoare, prevede ca institutiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanta, cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 si 50 lei, urmand sa plateasca unitatilor afiliate cu care au incheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanta contravaloarea acestora, dupa prestarea serviciilor de turism.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal.

Legea prevede ca angajatul care a beneficiat de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului respectiv sau de bilete de odihna.

Sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si se deduc din baza impozabila in cazul microintreprinderilor care au optat pentru plata impozitului pe profit.

Guvernul estima la acel moment ca in 2009 aproximativ 100.000 de angajati ar putea beneficia de tichete de vacanta, iar scutirile la impozite prevazute de lege ar putea diminua cu 35.992.800 lei incasarile la bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#buget, #contravaloare, #impozit, #salariati, #tichete, #udrea, #vacanta , #stiri Elena Udrea