Udrea: Trebuie sa limitam comisionul emitentiilor de tichete de vacanta

Marti, 07 Iulie 2009, ora 09:03
2307 citiri
Udrea: Trebuie sa limitam comisionul emitentiilor de tichete de vacanta

Limitarea comisionului incasat de emitentii de tichete ar putea fi o solutie pentru deblocarea si implementarea mai rapida a legii tichetelor de vacanta, potrivit ministrului Elena Udrea si a reprezentantilor agentiilor de turism, precizeaza NewsIn.



Agentiile de turism si emitentii de tichete au divergente in ceea ce priveste procentul pe care ar trebui sa il incaseze fiecare din acest comision de 10%.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism solicita eliminarea oricaror limitari in privinta comisionului si sustine ca problema este la nivelul emitentilor de tichete care din cauza nesigurantei functionarii acestei legi cer un procent prea mare din cei 10%, de 7 sau 8%.

"O parte prea mica din agentiile de turism isi permit sa accepte tichete de vacanta din cauza marjei foarte mici care ramane la agentii" a declarat presedintele ANAT Corina Martin.

Potrivit acesteia, comisionul perceput de agentii la vanzarea oricarui pachet turistic se ridica la 8,12 si chiar 15%.

Ministrul turismului a declarat ca singurul motiv pentru care ministerul nu accepta eliminarea limitei pentru comisionul tichetelor de vacanta este efortul financiar prea mare pe care il depune statul.

"Aceasta lege trebuie sa functioneze rapid. O promovare mai agresiva si o implementare mai rapida ar fi dus la cresterea numarului celor care ar fi putut pleca in vacanta folosind tichete" a precizat Udrea.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#comision, #concediu, #litoral, #ministru, #tichete, #udrea, #vacanta , #stiri Elena Udrea