Udrea: turismul poate sa scoata Romania din criza

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 21:48
1453 citiri
Udrea: turismul poate sa scoata Romania din criza

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Sangeorz-Bai, ca statul va reabilita cu prioritate drumurile care duc spre statiuni fiindca turismul este cel care poate scoate Romania din criza, alaturi de agricultura, informeaza Mediafax. 

Elena Udrea a facut aceste declaratii dupa o discutie cu primarul din Sangeorz-Bai, Roland Venig, care i-a spus ca statiunea este aproape izolata din cauza drumurilor proaste si a faptului ca lipsesc si legaturile feroviare.

"Statiunile balneare sunt pentru oamenii care sufera de diverse afectiuni, la Sangeorz-Bai tratandu-se bolile hepato-biliare. Si acceleratul s-a scos.

Drumurile nu sunt asfaltate bine, nu se toarna asfalt pana la bordura. Clujul este departe de noi. Pe aici nu mai trece nimic. In curand, nici acceleratul nu va mai trece", a declarat Roland Venig.

In replica, Udrea i-a spus ca statul va aloca bani pentru reabilitarea drumurilor care duc spre statiuni, aceasta fiind o prioritate.

"Noi o sa ne straduim pe noul program national de dezvoltare a infrastructurii sa reabilitam cu prioritate drumurile care duc spre statiuni turistice.

Este un avantaj ca acest Minister al Dezvoltarii Regionale s-a unit cu Ministerul Turismului fiindca in acest fel putem sa concentram investitiile pe zonele cu potential turistic fiindca turismul este sansa Romaniei.

Alaturi de agricultura, turismul poate sa scoata Romania din criza. Este pacat ca o tara care are atat de multe resurse de turism, nu reuseste sa aduca mai mult de 3,8 la PIB. Este pacat.

Alte tari cu resurse mult mai mici reusesc sa contribuie cu mult mai mult", a spus Elena Udrea.

Udrea a adaugat ca se vor mai da bani si pentru alte obiective de interes din statiuni.

"Daca vrei sa dezvolti o statiune nu se poate sa faci anumite lucruri si altele nu. Daca vin turisti aici, nu se poate sa nu aiba o casa de cultura unde sa poata sa aiba o activitate culturala, de divertisment.

Nu se poate fara apa, fara drum, fara sa le oferi sansa unui divertisment de calitate.

Cu noi tot o sa aveti proiecte de implementat in toate statiunile din tara. Eu, unde vad statiune, zic ca acolo se face proiectul fiindca banii nu sunt pentru toata tara, dar acolo unde sunt statiuni incercam sa finantam proiectele fiindca, daca vin turistii, banii se intorc la comunitate, la primarie, la cei care presteaza turismul", a declarat Udrea. 

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#elena udrea, #turism, #romania, #criza , #stiri Elena Udrea