Udrea: Vom informa populatia in legatura cu planurile de urbanism

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 23:55
1448 citiri
Udrea: Vom informa populatia in legatura cu planurile de urbanism

Ministerul Dezvoltarii a aprobat o metodologie prin care populatia va fi informata si consultata in legatura cu planurile de urbanism, a declarat, duminica, ministrul de resort, Elena Udrea, scrie Mediafax.

"Stiu ca sunt foarte multi care nu-si doresc aceasta metodologie, dar sper ca sub presiunea societatii civile sa fie pusa in practica", a spus Udrea, la o dezbatere cu tema "Buna guvernare- bunul urbanism. Participarea publica in procesul planificarii si dezvoltarii urbane".

Metodologia a fost aprobata prin ordin de ministru si urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Udrea sustine ca participarea populatiei este dificila in prezent si a adaugat ca s-ar bucura daca "intr-un timp decent" documentatia va fi luata in considerare de administratiile publice locale, iar prin implicarea cetatenilor abuzurile din prezent nu ar mai fi posibile. Astfel, ar urma sa fie evitate situatiile in care "langa casa gasesti peste noapte un bloc de opt etaje, nu stii de unde a aparut si nu mai ai ce sa faci", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca nu a auzit decat de un imobil care sa fie demolat, respectiv o constructie din zona aeroportului Baneasa.

"Orice poate modifica un plan de urbanism. (...) In ultimii 20 de ani argumentul economic a pus in umbra argumentul public", a aratat Udrea.

Ministrul a spus ca a sunat personal conducerea Inspectoratului de Constructii pentru a solicita verificarea punctuala a unor constructii ridicate "peste noapte".

Ea a admis ca desi de multe ori legea este incalcata exista si situatii in care normele in vigoare se dovedesc permisibile sau chiar absurde.

Udrea a afirmat ca daca nu ar fi ministru si nu ar avea obligatia de a rezolva probleme care tin de dezvoltare urbana ar protesta in strada, alaturi de ONG-uri.

Ea a adaugat ca va recurge la aceasta forma de manifestare cand nu va mai ocupa o pozitie oficiala.

Protestul in strada este "o forma buna de a actiona din partea socitatii civile", a mai spus ministrul. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#udrea, #plan de urbanism, #turism , #stiri Elena Udrea