Udrea vrea sa faca exproprieri in zona plajelor

Marti, 04 Mai 2010, ora 16:46
1698 citiri
Udrea vrea sa faca exproprieri in zona plajelor

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, le-a solicitat sprijinul, marti, deputatilor din Comisia de administratie, pentru a se putea face exproprieri in zona plajelor, ea aratand ca felul in care s-a construit pe litoralul romanesc este dezastruos, precizeaza Mediafax.

"Am venit sa solicitam sprijinul dumneavoastra sa putem expropria si in zona plajelor si pe litoralul romanesc", a spus Udrea.

Ministrul le-a explicat deputatilor din Comisie ca exista trei categorii de constructii care afecteaza litoralul: constructii legal construite cu autorizatie, dar care sunt situate inclusiv pe plaja, constructii cu autorizatie partiala, dar care s-au extins si constructii care s-au ridicat cu incalcarea prevederilor legale.

Elena Udrea a mentionat ca pentru acele constructii ridicate ilegal a fost emisa miercurea trecuta o ordonanta de urgenta prin care competenta de demolare a fost trecuta la MDRT.

In baza acestei ordonante de urgenta, au inceput, de marti, 4 mai, sa fie demolate costructiile ilegale fara autorizatie de pe litoral.

"Vom demola tot ce este neautorizat pe litoral", a precizat Elena Udrea. Ea a mai spus ca este nevoie insa de o "buna strategie de dezvoltare urbanistica" a litoralului.

"Este nevoie de o buna strategie de dezvoltare urbanistica a litoralului, pe care nu o putem gandi, pana nu curatam litoralul de aceste constructii haotice", a opinat Udrea, aratand ca si-a propus ca macar in zona de plaja sa poata sa fie facute exproprieri.

De altfel, Elena Udrea si-a inceput discursul tinut in fata Comisiei de administratie aratand ca ministerul pe care il conduce se afla in plin proces de reorganizare a cadrului legislativ privind urbanismul, constructiile, dezvoltarea teritoriala.

Ea a apreciat ca acest cadru legislativ are nevoie de ajustari, "ba pe alocuri este nevoie sa fie schimbat in totalitate".

Ea le-a spus deputatilor din comisie ca in unele situatii s-a lovit de complexitatea problemelor legate de felul in care s-a construit in Romania, fiind nevoie de o sustinere din partea Legislativului.

Elena Udrea a mai spus ca felul in care s-a facut dezvoltarea teritoriala si felul in care s-a construit in Romania nu a tinut de nicio strategie si de foarte multe ori a respectat interese private si nu comune.

Ea a adaugat ca, in zonele de interes national, multe din dezvoltarile imobiliare "au afectat iremediabil" potentialul turistic.

Ministrul Elena Udrea se afla in continuare la Comisia de administratie a Camerei Deputatilor, unde parlamentarii isi spun punctele de vedere fata de dezvoltarea urbanistica, unii dintre ei criticand modul in care s-a construit in judetele pe care le reprezinta in Parlament.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#constructii litoral udrea demolari , #stiri Elena Udrea