Udrea vrea sa faca o statiune in Bucegi cu 200 mil euro, in doi ani

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 14:26
1645 citiri
Udrea vrea sa faca o statiune in Bucegi cu 200 mil euro, in doi ani

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat, joi, ca va sprijini cu promovare si cu bani din bugetul Ministerului un proiect al autoritatilor locale din Dambovita, care prevede construirea unei statiuni turistice in zona Padina-Pestera si care va avea o valoare totala de circa 200 milioane de euro. 

"Proiectul acesta trebuie sa demareze cat mai repede. Ne trebuie o alternativa la Valea Prahovei. Ministerul are finantare pentru dezvoltarea zonelor de schi din Carpati, dar cand am facut lista cu proiectele pe care le sprijinim nu am stiut de existenta acestui proiect, insa il vom introduce in aceasta lista", a declarat, joi, la Moroeni, intr-o conferinta de presa, Elena Udrea, relateaza Mediafax.

Proiectul presupune construirea mai multor partii de schi, piscine, stranduri, terenuri pentru sporturi de iarna, capacitati de trasport pe cablu, parcari, instalatii de apa si tunuri de zapada, precum si capacitati de cazare si infrastructura rutiera.

"Va puteti baza total pe sprijinul Ministerului Turismului. Daca vreti ca proiectul sa fie gata in doi ani, trebuie sa-i dam drumul cat mai repede", s-a adresat Udrea reprezentantilor autoritatilor locale din Dambovita. 

Presedintele Consiliului judetean Dambovita, Florin Popescu, a spus ca proiectul de la Padina-Pestera face legatura prin cablu, intre Valea Prahovei si zona Moeciu-Rucar-Bran.

"Nu propunem un proiect de tip manea, ci unul bazat pe frumusetile naturii", a adaugat Popescu.

Valoarea totala a proiectului, incluzand si investitiile pe care autoritatile estimeaza ca le vor face firmele private in zona, respectiv hoteluri si restaurante, se ridica la circa 200 milioane de euro. Din aceasta suma, circa 17 milioane de euro vor costa partiile, iar 35 de milioane de euro ar urma sa fie investite in infrastructura rutiera.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Udrea, #Bucegi, #statiune, #fonduri, #infrastructura, # minister, # Bucegi, # Valea Prahovei , #stiri Elena Udrea