Udrea vrea sa monitorizeze turistii cu ajutorul IBM

Marti, 07 Iunie 2011, ora 11:38
1569 citiri
Udrea vrea sa monitorizeze turistii cu ajutorul IBM

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Elena Udrea, vrea sa afle mai multe informatii despre numarul turistilor care vin in Romania si a semnat, in acest scop, la inceputul lunii iunie, cu IBM Romania, contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidenta a Turistilor, in valoare de 2,09 milioane lei, inclusiv TVA, a comunicat marti ministerul.

"Sistemul reprezinta unul dintre instrumentele MDRT de combatere a evaziunii fiscale in turism si va constitui o importanta sursa de indicatori statistici in domeniu", se spune in comunicat.

Licitatia organizata de MDRT pentru achizitia Sistemului Informatic Integrat de Evidenta a Turistilor a avut loc in luna aprilie. In urma analizei documentatiei depuse, efectuate de comisia de evaluare, contractul a fost atribuit SC IBM Romania SRL, singurul participant la procedura, la o valoare de 2.089.122 lei, inclusiv TVA.

In termen de sase luni de la semnarea contractului, IBM va realiza pentru MDRT proiectarea si implementarea Sistemului Informatic Integrat de Evidenta a Turistilor. 

Astfel, IBM va livra componentele hardware si software necesare si va presta servicii de analiza, instalare, configurare, testare si dezvoltare a sistemului, precum si servicii de mentenanta si instruire a angajatilor MDRT implicati in derularea proiectului.

Ulterior, unitatile de cazare clasificate de pe tot teritoriul Romaniei se vor putea inscrie in Sistem si il vor accesa zilnic, pentru a inregistra datele cu privire la evidenta ocuparii in propria unitate.

"Sistemul va permite raportarea zilnica, de catre fiecare unitate de cazare, a numarului de turisti inregistrati in respectiva unitate.

In acest fel, MDRT va avea la dispozitie, pentru prima data, informatii reale si actualizate la zi in acest domeniu", se mai spune in comunicat.

Principalele avantaje pe care le confera sistemul, prin furnizarea de informatii reale si actualizate la zi in acest domeniu, se refera la posibilitatea MDRT de a compara in timp real situatia din unitatile de cazare cu datele raportate in cadrul sistemului, ceea ce duce la eficientizarea activitatii de control si de combatere a evaziunii fiscale in turism, precum si la posibilitatea MDRT de obtine date despre evolutia unor indicatori din sectorul turistic, date care pot fi utilizate in fundamentarea viitoarelor decizii sau strategii in domeniu.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#elena udrea, #ibm, #turisti, #udrea turisti, #monitorizare turisti , #stiri Elena Udrea