Udrea vrea sa salveze Baile Herculane

Joi, 25 Martie 2010, ora 12:59
1925 citiri
Udrea vrea sa salveze Baile Herculane

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat joi, la deschiderea Targului de Turism al Romaniei, ca in acest va lansa un proiect-pilot pentru statiunea Baile Herculane, din judetul Caras-Severin, prin care statul vrea sa salveze statiunea "atat de cunoscuta pe vremuri", transmite NewsIn.

"Dorim sa investim in infrastructura care apartine autoritatii publice locale. Este un prim exemplu de implicare in forta a statului roman pentru salvarea unui obiectiv turistic strategic pentru Guvern.

Trebuie sa reglam situatia din Herculane, deoarece proprietatea se afla la o companie privata, care nu a investit nimic acolo si privatizarea a fost realizata dupa alte criterii decat cele in interesul turismului.

Prin acest proiect, vrem sa aratam cum ar trebui sa arate statiunea balneara", a afirmat Elena Udrea.

Ministrul a adaugat totodata ca, in acest sens, vrea sa atraga investitori privati si ca necesarul investitiilor in statiune s-ar putea ridica la cateva milioane de euro.

"In afara de statiunea Herculane, vor fi reabilitate si statiunile Harghita si Covasna, iar in Valcea va fi realizata o noua statiune turistica la Voineasa", a mai spus ministrul Elena Udrea.

De asemenea, Udrea a adaugat ca incearca sa promoveze in continuare turismul religios, facand referire la manastirile din Bucovina si Oltenia, care au si primit "Oscarul in turism".

Altfel, primarul orasului-statiune Nicusor Vasilescu spunea, intr-un interviu acordat Agentiei NewsIn in august 2009, ca numarul de turisti din Baile Herculane a scazut in ultimii trei-patru ani cu cel putin 20%, din cauza faptului ca o parte din hotelurile vandute au fost scoase din circuitul turistic si nu s-au facut investitiile necesare.

In prezent, in statiune nu mai exista hoteluri cu capital de stat. Toate unitatile de cazare care au apartinut intreprinderilor de stat (fosta Intreprindere Balneara si de Turism Herculane - IBTH si Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania- UGSR) sunt acum in proprietatea Hercules Argirom Group si SC Sind Romania SRL.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#udrea, #baile, #herculane , #stiri Elena Udrea