Udrea vrea suplimentarea fondurilor europene

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 12:09
1202 citiri
Udrea vrea suplimentarea fondurilor europene

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat miercuri ca a solicitat suplimentarea fondurilor alocate pentru proiectele europene de la ministerele unde sunt intarzieri in contractare, estimand ca vor fi realocati un miliard de euro, din care o parte ar merge spre reabilitare termica.

"Daca am mai avea bani pe programul operational regional, i-am putea cheltui imediat, motiv pentru care ne-am gandit sa cerem fonduri si de la alte ministere, acolo unde, din analize, nu vor putea fi accesati toti bani. Se vor lua bani de oriunde nu vor putea fi absorbiti. (...) Noi ne-am bucura de oricat de multi bani, dar daca ar veni peste un miliard euro de la toate ministerele, o parte din bani i-am directiona catre reabilitare termica", a precizat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Udrea a dat ca exemplu Ministerul Muncii. "Acolo am solicitat ca o parte din bani sa se aloce programului regional, pentru ca ei sunt in intarziere cu contractarile si cu platile, dar pot fi si din alte parti", a explicat Udrea.

Ministrul Turismului a precizat ca MDRT a contractat 4,4 miliarde euro, cu toate ca a avut alocate 4,3 miliarde euro, diferenta venind din economiile care s-au facut. Aceasta a adaugat ca exista proiecte depuse pentru un buget de 12 miliarde euro, motiv pentru care s-a solicitat realocarea fondurilor europene.

"Cred ca trebuie sa avem in vedere toti colegii ministri nevoia de a aduce acesti bani in tara. Etiu ca exista si orgolii personale, iar de multe ori reprezinta piedica pentru a lua o decizie corecta.

Cred ca ar trebui sa vedem interesul national si sa ducem banii care nu pot fi folositi pe un anumit program operational acolo unde este nevoie si unde pot fi cheltuiti imediat. (...)

In urma analizei fiecare va trebui sa fie onest si va trebui sa spuna cat mai poate atrage. La noi este nevoie si am putea atrage acesti bani, ceea ce am demonstrat prin faptul ca am cheltuit suma contractata", a mai spus Udrea. 

#elena udrea, #fonduri ue , #stiri Elena Udrea