Vacanta la pret redus: sase zile la munte, maxim 360 de lei

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 17:04
3097 citiri
Vacanta la pret redus: sase zile la munte, maxim 360 de lei

Printre consecintele pozitive ale crizei se numara atentia acordata de agentiile de turism ofertelor pentru petrecerea vacantei in tara si introducerea unor pachete turistice speciale, cu tarife avantajoase, specifice perioadelor de extrasezon. Programul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), ,,O saptamana la munte" este un asemenea exemplu.

Programul se adreseaza tuturor categoriilor de turisti iar reprezentantii ANAT sustin ca solicitarile vor fi onorate in ordinea inscrierilor si in functie de numarul de locuri puse la dispozitie.

„Programul “O saptamana la munte” este parte a campaniei ANAT – minipreturi de vacanta ce cuprinde si programele: O saptamana de Refacere in statiuni balneoclimaterice; Decada Balneara si Litoral pentru Toti.

Aceste programe vizeaza in general extrasezonul (capetele de sezon) si ofera posibilitatea unei largi categorii sociale de a-si petrece vacantele la preturi mult mai avantajoase.

Acest tip de programe, sub diverse denumiri este folosit peste tot in lume si este deosebit de atractiv datorita oportunitatilor pe care le deschide”, a precizat Dan Dumitru, consilier in Comisia de Turism Intern si Incoming, pentru Bloombiz.

Cu ajutorul acestui pachet, poti petrece o vacanta de sase zile, la munte, platind preturi cuprinse intre 160 lei si 360 de lei pe sejur, in perioada 10 aprilie – 26 iunie.

“Locurile vor fi vandute tuturor categoriilor de turisti iar solicitarile vor fi onorate in ordinea inscrierilor si in functie de numarul de locuri puse la dispozitie.

Pana acum, in acest program s-au inscris 46 societati hoteliere din zona montana si 96 de agentii de turism, care au pus la dispozitie peste 1884 de locuri pe serie, ceea ce insemna ca in cele 6 serii, peste 11.200 de persoane vor putea sa petreaca o saptamana la munte in conditii de tarife avantajoase”, mentioneaza reprezentantii ANAT.

Cel mai ieftin pachet costa 160 de lei si este valabil pentru unitatile de cazare de doua stele, in timp ce pentru pensiunile si hotelurile de trei stele, pretul solicitat este de 260 de lei.

La hotelurile, vilele si pensiunile de patru stele tariful ajunge la 360 de lei/sejur.  Vacanta presupune cinci nopti de cazare, fara servicii de masa. Biletul de vacanta poate fi cumparat numai cu plata integrala, prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT din tara. Orice modificare a rezervarii anuleaza reducerea.

„Tariful reprezinta servicii de cazare fara mic dejun pentru un sejur de 5 nopti, incepand duminica si terminand vineri si includ TVA 9%. Unele hoteluri pot solicita plata separata a serviciilor suplimentare(tv, frigider/minibar, aer conditionat etc.). Taxele locale nu sunt incluse, iar pretul este strict pentru o persoana, nu se valorifica in regim single camerele si nu se valorifica nici partaje”, a mai precizat Dumitru.

Acesta adauga ca reprezentantii ANAT se asteapta la cresterea numarului de turisti interesati de program, cu 10% fata de editia de anul trecut.

„Estimam un numar de 45.000-55.000 de turisti, in crestere cu 10% fata de anul trecut, in conditiile in care MDRT incepe campania de promovare turistica interna TV/A, in perioada imediat urmatoare, promisiune facuta de aceasta institutie prin vocea doamnei ministru Elena Udrea, la solicitarile repetate ale ANAT si ale celorlalte organizatii patronale din turism”, a precizat Dan Dumitru.

Cele mai multe structuri turistice participante la program se localizeaza in judetele Prahova si Brasov. Alti participanti sunt din zona Carpatilor Occidentali, din  Bucovina si Valea Oltului.

Statiunile incluse in program sunt:  Sinaia, Busteni, Alunis, Predeal, Poiana Brasov, Moieciu de Sus, Campulung Muscel, Olanesti, Baisoara, Ceahlau, Durau, Gura Humorului, Gura Raului, Calimanesti si Moroieni.

Scopul declarat al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc si al Asociatiei Nationale a Agentiilor din Turism este incurajarea turistilor romani sa petreaca vacantele in tara.

"In conditiile in care tot mai multi romani sunt afectati de criza economica, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc si Asociatia Nationala a Agentiilor din Turism considera ca turistii romani trebuie sa fie incurajati sa-si petreaca vacantele in Romania in conditii cat mai avantajoase.

Scopul nostru este facilitarea accesului la odihna a unui numar sporit de persoane si o utilizare mai eficienta a capacitatilor hoteliere din Romania", se arata intr-un comunicat transmis de cele doua organizatii.

Pana acum au fost organizate patru editii ale programului „O saptamana la munte”, respectiv in  toamna lui 2008, in primavara si in toamna lui 2009 si in primavara anului trecut.  La cererea participantilor editia din primavara 2010 a fost prelungita pana la 30 iunie 2010, potrivit ANAT.

De asemenea, reprezentantii Asociatiei mentioneaza ca numarul de turisti care au apelat la program a cunoscut o evoulutie ascendenta. Astfel, la prima editie, din toamna lui 2008, au participat 24 structuri hoteliere cu o capacitate de 650 de locuri, la a doua editie (primavara 2009), au participat 54 structuri hoteliere cu o capacitate de 1488 locuri.

La  a treia editie, din  toamna anului 2009 au participat 55 structuri hoteliere care au asigurat 1700 de locuri de cazare.  Ultima editie, din primavara anului trecut, a reunit 98 structuri hoteliere cu o capacitate totala de peste 4170 de locuri.

Tarifele de cazare, pe persoana, fara servicii de masa, aferente unui pachet de 5 nopti au ramas constante pe parcursul celor 4 editii.


Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#vacanta, #pret redus, #munte, #turisti, #turism, #vacanta munte , #stiri Elena Udrea