Vezi care sunt cei mai bogati si cei mai saraci ministrii romani

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 10:35
1676 citiri
Vezi care sunt cei mai bogati si cei mai saraci ministrii romani

Cu averi de peste 2 milioane de euro fiecare, Elena Udrea si Gabriel Oprea, sunt cei mai bogati ministii. Cine ii urmeaza?

Cei doi sunt de cel putin 20 de ori mai bogati decat premierul Emil Boc, conform unui top realizat de Ziarul Fianciar pe baza declaratiilor de venit ale demnitarilor.

Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, are o avere de 2,5 milioane euro, iar Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a ajuns la 2 milioane euro.

Cei doi sunt urmati in top de Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, cu o avere de 800.000 de euro si Catalin Predoiu, seful Justitiei, cu 600.000 de euro.

Nici Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, nu o duce prea rau, avand o avere de 400.000 de euro. Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, are 300.000 de euro.

Sebastian Lazaroiu ( Ministerul Muncii) si Ion Ariton (Ministerul Economiei) au averi de cate 250.000 de euro.

In top urmeaza Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor, cu 200.000 de euro, si Cseke Attila, de la Sanatate, care are cu 50.000 de euro mai putin.

Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, are o avere de 120.000 de euro.

Premierul Boc are doar 100.000 de euro, la fel ca Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, si Kelemen Hunor, ministrul Culturii.

Cei mai saraci ministrii sunt Teodor Baconschi (Afaceri Externe) si Valeriu Tabara (Agricultura), care au averi ce cumuleaza doar 80.000 de euro.

Averile ministrilor au fost estimate in urma unei evaluari a bunurilor si activelor detinute de acestia. Asadar, sumele cuprind valoarea terenurilor, cladirilor, automobilelor, depozitelor bancare, bijuteriilor si veniturilor din chirii.

Din valoarea celor de mai sus s-au scazut datoriile raportate de fiecare ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern boc, #averi demnitari, #avere politicienti, #avere elena udrea, #gabriel oprea, #ministru , #stiri Elena Udrea