Zona Parang-Petrosani a fost atestata ca statiune turistica de interes national

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 15:28
3879 citiri
Zona Parang-Petrosani a fost atestata ca statiune turistica de interes national

Zona Parang-Petrosani din judetul Hunedoara a fost atestata drept statiune turistica de interes national, printr-o hotarare aprobata de Guvern.

Prin acest statut, autoritatile locale din zona beneficiaza de o serie de avantaje, precum dreptul de a colecta la bugetul local taxa de statiune si de a utiliza fonduri europene, informeaza Mediafax.

Actul normativ urma sa fie avizat de Executiv la inceputul lunii august, dar a fost retras de pe ordinea de zi a sedintei de catre ministrul Turismului, Elena Udrea.

Contactata atunci de MEDIAFAX, Elena Udrea a afirmat ca a retras proiectul de hotarare in urma unor discutii cu membrii Consiliului Consultativ al Turismului privind schimbarea criteriilor de declarare a zonelor si statiunilor turistice, care vor fi cuprinse in viitoarea lege a turismului.

Ministerul de resort a alocat, in luna aprilie, aproape 227 milioane lei pentru finantarea a 46 proiecte de investitii in domeniu, printre acestea fiind inclus si cel legat de constructia la Petrosani, in Parang, a celei mai mari de statiuni de schi din sud-estul Europei.

In luna mai, Primaria Petrosani a publicat un anunt de intentie pentru organizarea unei licitatii privind dezvoltarea domeniului schiabil in zona Parang, proiect in valoare de circa 80 milioane euro, dintre care 72,8 milioane de euro asigurate de Guvern prin Ministerul Turismului.

"Este vorba despre amenajarea unui domeniu schiabil in zona Parang, care va cuprinde 30 de kilometri de partii de ski, o telegondola cu o lungime de 8,2 kilometri, care va lega orasul de Cota 1.600, un lac artificial si noua instalatii de transport pe cablu, gen telescaun", declara pentru MEDIAFAX, in luna mai, Tiberiu Iacob-Ritzi, primarul orasului Petrosani si sotul fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi.

El a mai adaugat atunci ca lucrarile de constructie ar putea incepe in primavara anului viitor si vor dura circa patru ani.

Primaria Petrosani a amanat insa licitatia programata pentru 3 august prin care ar fi trebuit sa fie desemnat constructorul pentru proiectul turistic "Dezvoltarea domeniului schiabil in Parang", explicand ca nu a primit inca avizul de mediu.

Reprezentantii administratiei locale au spus ca masura de reprogramare a licitatiei a fost necesara, deoarece durata in care se obtine avizul de mediu s-a demonstrat a fi mai mare decat se preconizase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Parang-Petrosani, # atestare, # statiune turistica , #stiri Elena Udrea