CNN: Romania, a sasea tara a carei premier demisioneaza pe fondul crizei financiare

Luni, 06 Februarie 2012, ora 19:48
1396 citiri
CNN: Romania, a sasea tara a carei premier demisioneaza pe fondul crizei financiare

Romania este a sasea tara al carei lider demisioneaza pe fondul crizei economice din Europa, comenteaza CNN, notand ca premier interimar a fost numit Catalin Predoiu.

"Premierul Romaniei, Emil Boc, a demisionat luni, pe fondul protestelor fata de masurile de austeritate si dupa moartea a cel putin 34 de persoane din cauza frigului. Romania devine astfel a sasea tara al carei premier demisioneaza pe fondul crizei datoriilor care afecteaza Uniunea Europeana", noteaza CNN.

"Presedintele Romaniei l-a desemnat pe Catalin Predoiu premier interimar dupa demisia primului-ministru Emil Boc", scrie Daily Telegraph.

"Presedintele Traian Basescu va desemna un nou premier, care va avea sarcina formarii unui Guvern ce va fi prezentat Parlamentului spre aprobare. Emil Boc, in varsta de 45 de ani, a fost premier al Romaniei din 2008, cand Romania a intrat intr-o recesiune severa dupa ani de crestere economica solida", noteaza ziarul britanic.

"Ministrul roman al Justitiei, Catalin Predoiu, a fost numit premier interimar de catre presedintele Traian Basescu, dupa ce Emil Boc a demisionat luni dimineata. Predoiu, in varsta de 43 de ani, este avocat si fost membru al Partidului Liberal (de opozitie), scrie site-ul Novinite.com.

"Laudat de FMI si Bruxelles pentru reformele economice, dar confruntat cu un val de nemultumire a populatiei din cauza masurilor de austeritate, premierul Emil Boc a demisionat luni".

"Presedintele Traian Basescu a lansat imediat consultari cu partidele politice in vederea desemnarii unui nou prim-ministru, care va avea sarcina conducerii tarii pana la alegerile parlamentare prevazute in noiembrie", comenteaza Agentia France-Presse

#Premier Boc demisie, #presa internationala premier Boc, #demisie premier Romania 2012 , #demisie