Demisie Boc: Acordul FMI cu Romania va continua

Luni, 06 Februarie 2012, ora 13:06
2338 citiri
Demisie Boc: Acordul FMI cu Romania va continua

Fondul Monetar International (FMI) se asteapta ca acordul cu Romania sa continue dupa demisia premierului Emil Boc, a delcarat luni pentru Reuters seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Nu vad niciun motiv pentru care acest eveniment ar avea vreun impact asupra acordului. Ne asteptam ca acordul sa continue", a afirmat Franks.

Reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale au incheiat duminica cea de-a patra misiune de evaluare a acordului preventiv cu Romania si au recomandat eliberarea unei noi transe, de aproximativ 500 milioane euro.

Franks a afirmat duminica, la conferinta de presa de la sfarsitul misiunii, ca se asteapta ca orice nou guvern, inainte sau dupa alegeri, va continua sa aplice reformele convenite in cadrul acordului cu insitutiile financiare internationale.

"In discutiile cu partidele de opozitie au avut cateva idei foarte bune. Nu exista niciun monopol asupra ideilor bune. Am asteptari foarte bune ca politicienii responsabili si toate partidele sa inteleaga pe deplin nevoia de continuare a acestor reforme. O schimbare de guvernu nu ar trebui sa duca la schimbarea politicilor care asigura stabilitatea economca castigata in ultimii ani", a spus Franks duminica, intrebat daca apropierea alegerilor si presiunile protestelor ar putea pune in pericol incheierea cu succes a acestui acord.

Franks a evitat un raspuns direct si cand a fost intrebat daca ar fi oportuna o schimbare de Guvern in aceste momente. "Nu este treaba nostra sa comentam un alt guvern. Toate partidele sunt constiente, iar eu ma astept ca orice schimbare de guvern sa nu duca la iesirea din program", a afirmat oficialul FMI.

El a precizat ca in calitate de functionar al FMI nu poate avea opinii politicie si ca trebuie sa lucreze cu orice guvern, inainte sau dupa alegeri.

"Ne asteptam ca orice guvern vine sa avem un partener bun de discutii", a mai spus Franks

#jeffrey franks emil boc, #demisie boc fmi, #reactie fmi demisie boc , #demisie