Demisie Boc: Bursa de la Bucuresti, in scadere

Luni, 06 Februarie 2012, ora 11:19
1777 citiri
Demisie Boc: Bursa de la Bucuresti, in scadere

Bursa de la Bucuresti era in scadere cu 0,77%, dupa anuntul premierului Emil Boc privind depunerea mandatului Guvernului, iar brokerii spun ca decizia a influentat marginal cotatiile de la BVB.

Unii brokeri apreciaza ca stirea privind depunerea mandatul Guvernului nu a avut un impact major intrucat la guvernare vor ramane aceleasi partide, insa incertitudinea politica nu poate avea un efect pozitiv in piata. Investitorii vor fi precauti, deoarece nu este clar ce strategie va adopta viitorul premier.

"Dupa demisia Guvernului este incertitudine in randul investitorilor, iar aceasta nu face bine pietei", a declarat directorul de tranzactionare al Intercapital Invest, Mihai Muresian.

Bursa era in stagnare la momentul anuntului premierului, dupa care a inceput sa scada usor.

Dupa primele 50 de minute ale sedintei de luni, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 1,17%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,58% sub inchiderea precedenta.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a scazut cu 1,6%.

La ora 10:50 indicele extins al Bursei, BET-XT, era in coborare cu 1,37%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Tranzactiile din primele minute au cumulat 9,9 milioane lei (2,2 milioane de euro), iar cele mai tranzactionare erau actiunile FP.

Bursele europene au deschis de asemenea in scadere, dupa ce au incheiat saptamana trecuta la maximul ultimelor sase luni, investitorii fiind ingrijorati de situatia din Grecia, unde partidele politice refuza sa accepte conditiile cerute de institutiile financiare internationale in schimbul unui nou "bailout".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scadere bursa, #evolutie bvb, #tranzationare bursa, #demisie emil boc reactie burse , #demisie