Boc asigura minerii disponibilizati ca isi vor primi banii

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 14:01
1244 citiri
Boc asigura minerii disponibilizati ca isi vor primi banii

Premierul Emil Boc a afirmat ca se vor gasi resursele pentru plata obligatiilor compensatorii datorate minerilor care au fost disponibilizati.

"Vreau sa-i asigur pe cei 900 de mineri care sunt disponibilizati de la minele care fac obiectul procesului de restructurare ca saptamana viitoare vom gasi solutia in concordanta cu legea, astfel incat ajutorul de stat pe care il au potrivit regulilor UE, sa le fie aplicat, statul gasind modalitatile de a le asigura resursele financiare necesare", a spus Boc, duminica, la TVR1.

El a precizat ca a discutat despre platile compensatorii cu Ministerul de Finante, cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Economiei pentru gasirea solutiilor. "Astfel incat pana vine ajutorul de la CE aprobat, ajutorul de stat, avem solutiile legale, interne, pentru a merge mai departe", a mentionat premierul.

O parte din persoanele disponibilizate in octombrie la Compania Nationala a Huilei au intrat in greva foamei, in semn de protest fiindca nu au primit a doua transa a platilor compensatorii.

Guvernul a decis marti acordarea de ajutoare de urgenta in valoare de 8 milioane de lei pentru familiile minerilor de la exploatarile miniere Petrila, Paroseni si Uricani, care urmeaza sa-si inceteze activitatea, conform HG nr. 772/2011.

Numarul familiilor care vor beneficia de aceste ajutoare este de 900.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Emil Boc mineri diponibilizati, #plati comensatorii mineri, #emil boc , #Premier