Boc: Din nefericire, azi bugetul nu ne permite cresteri de salarii si pensii

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 13:14
1042 citiri
Boc: Din nefericire, azi bugetul nu ne permite cresteri de salarii si pensii

Premierul Boc a spus marti ca desi nu excludea la sfarsitul anului trecut ca salariile si pensiile sa creasca, in acest moment "din nefericire, azi bugetul nu permite" asemenea majorari.

"Nu cred ca este un secret pentru nimeni faptul ca in constructia bugetului am spus ca daca economia in viitor va permite acest lucru, va fi posibil, si v-am precizat inca din luna noiembrie sau decembrie anului trecut. Astazi bugetul nu ne permite din nefericire acest lucru".

"Daca nu facem populisme si pasi inapoi exista perspective in viitor si acest lucru a fost spus in permanenta de catre guvernanti si asta am repetat si de la tribuna Parlamentului ca daca nu vom cadea in patima populismului si pastram stabilitatea economica exista premise pentru viitor.

Daca se va reveni la populisme, atunci nu. Nu este recomandarea FMI este ceea ce Guvernul a spus de la elaborarea bugetului inca de anul trecut, nu este un lucru nou", a explicat Emil Boc.

Expertii Fondului Monetar International vor avea marti o serie de discutii tehnice cu autoritatile din Romania, misiunea FMI urmand sa inceapa, oficial, miercuri.

Misiunea FMI se va afla la Bucuresti in perioada 25 ianuarie - 6 februarie 2012, pentru a patra evaluare a acordului cu Romania, potrivit unui anunt facut pe 11 ianuarie de reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.

#Boc criza financiara Romania, #misiune FMI Romania 2012, #crestere salarii premier Boc , #Premier