Boc: Nu este luata in calcul impozitarea pensiilor in 2012

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 21:03
3226 citiri
Boc: Nu este luata in calcul impozitarea pensiilor in 2012

Primul-ministru Emil Boc a anuntat ca la nivelul Guvernului nu s-a efectuat nicio analiza privind posibilitatea impozitarii pensiilor in 2012, informatiile din presa pe marginea acestui subiect fiind intoxicari.

"In proiectul de buget nu am luat in calcul si nu avem in evidenta vreo analiza care sa duca la impozitarea pensiilor, asa cum s-a vorbit in mass-media. Mergeti pe mesajul guvernamental si nu dati crezare celor care intoxica, uneori in fiecare zi, opinia publica cu scenarii care nu exista", a spus Emil Boc, citat de NewsIn.

Premierul Emil Boc a lasat de inteles ca nivelul deficitului bugetar in 2012 ar putea sa nu fie strict de 3%, ci cu posibilitatea unei variatii.

"In baza prognozei UE privind cresterea economica pentru fiecare tara membra, si Romania isi va definitiva bugetul si, evident, vom stabili si nivelul deficitului bugetar, in jur de 3%.

Depinde cat va fi in jur de 3% de prinderea in bugetul de stat a pierderilor companiilor de stat", a spus Boc, precizand ca strategia de eliminare a pierderilor sectorului economic de stat va fi dusa pana la capat, inclusiv prin implementarea managementului privat.

De asemenea, investitiile vor beneficia de aceleasi alocari consistente de la buget, comparabile cu anii 2010 si 2011.

Premierul a mai spus ca acestea vor fi derulate in functie de eficienta lor si capacitatea de a aduce beneficii rapide si mari.

"Degeaba sunt mai multi bani la investitii, daca acestea nu aduc beneficii economiei romanesti", a conchis Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget de stat, #emil boc, #impozitare pensii, #nu se impoziteaza pensii , #Premier