Boc: Vom suplimenta fondurile pentru Sanatate si Cultura

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 22:00
1205 citiri
Boc: Vom suplimenta fondurile pentru Sanatate si Cultura

Premierul Emil Boc afirma ca, saptamana viitoare cel tarziu, va avea loc o rectificare bugetara care va prevedea suplimentari de fonduri la ministerele Sanatatii, Culturii si la cele care se ocupa de derularea unor investitii in infrastructura.

Emil Boc a declarat, marti, la finalul intalnirii de la Prefectura Cluj cu reprezentantii PDL din administratia locala si judeteana, ca la rectificarea bugetara se vor aloca fonduri si pentru plata insotitorilor persoanelor cu nevoi speciale.

"Saptamana aceasta sau cel tarziu saptamana viitoare vom face rectificarea bugetara, cu maxima urgenta. Avem doua prioritati, rectificarea de buget si bugetul pe 2012.

In perspectiva rectificarii bugetare vor fi alocate resurse financiare suplimentare la Sanatate, dar si la Cultura, pentru finalizarea unor proiecte de investitii si vom asigura resurse financiare pentru plata insotitorilor persoanelor cu nevoi speciale. Avem si resurse pentru sectoarele de investitii de la ministerele principale care deruleaza asemenea lucrari de infrastructura", a spus Boc.

Potrivit acestuia, sustinerea investitilor reprezinta, de departe, "cea mai buna politica pe care o poate avea Romania in aceasta perioada in care economia europeana si mondiala se zbate intre stabilitate si instabilitate".

Surse oficiale declarau recent pentru MEDIAFAX ca Guvernul va opera pana la finele lunii noiembrie o rectificare bugetara negativa, prin care va taia din alocari la majoritatea institutiilor, Ministerul Sanatatii fiind printre putinii ordonatori de credite care vor primi bani, pentru plata arieratelor.

#Emil Boc rectificare buget, #suplimentare fonduri buget , #Premier