Emil Boc: Nu avem un risc de neplata a obligatiilor sociale

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 16:08
1449 citiri
Emil Boc: Nu avem un risc de neplata a obligatiilor sociale
Premierul Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat in cadrul unei sedinte cu reprezentantii patronatelor ca nu exista risc de neplata a obligatiilor sociale. Premierul e insotit de alti membri ai Guvernului la Consiliul National Tripartit de Dialog Social, la care reprezentantii sindicatelor au refuzat sa ia parte.

"Nu am venit astazi aici sa promit mariri de salarii si pensii, pentru ca economia nu ne permite acest lucru, spun doar ca avem o stabilitate economic cu greu castigata de romani, in acesti ani, prin masuri dure.

Tot ce putem spune azi este ca nu avem un risc de neplata a obligatiilor sociale astazi, iar daca lucrurile merg in directia in care sunt astazi, stabile spre pozitiv, putem sa ne asteptam si la alte lucruri bune in viitor", a declarat premierul Emil Boc inaintea sedintei.

El a precizat ca regreta neparticiparea sindicatelor la acest dialog. "Este doar prima invitatie pe care am adresat-o dupa ce s-au declansat aceste proteste. Am spus de fiecare data ca resursele de dialog sunt nelimitate. Nu au venit astazi, probabil vor veni data viitoare.

Avem insa reprezentantii patronatelor cu care vom discuta astazi. Obectivul acestei intalniri era sa facem impreuna, intr-un for institutional al statului, o analiza a situatiei economice si sociale", a mai aratat seful Executivului.

La inceputul sedintei, Emil Boc i-a informat pe reprezentantii patronatelor ca vor dor discuta despre schemele de ajutor de stat pentru 2012.

"Avand in vedere ca componenta sindicala nu este prezenta, o sa ne axam atunci in cadrul acestei intalniri pe situatia economica si sociala in contextual dat si masurile pe care Ministerul Finantelor le poate oferi intreprinderilor mici si mijlocii in 2012, pentru pastrarea locurilor de munca.

Si avem in vedere tot ce inseamna schemele de minimis, de ajutor de stat si garantii de stat pe care trebuie sa le pregateasca conform legii bugetului de stat", a afirmat primul ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier emil boc, #Emil Boc obligatii sociale, #Emil Boc declaratii , #Premier