NIS planuieste invetsitii de sute de milioane de euro in Romania

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 18:20
1719 citiri
NIS planuieste invetsitii de sute de milioane de euro in Romania

Premierul Emil Boc a avut joi la Palatul Victoria o intrevedere cu o delegatie a NIS, companie subsidiara a Gazprom Neft, condusa de Kirill Kravchenko, director general pentru Serbia si director general adjunct pentru activele din strainatate al Gazprom Neft, informeaza NewsIn.

Reprezentantii companiei i-au prezentat premierului intentiile de dezvoltare in Romania, aratand ca planurile includ investitii in domeniul petrolier de cateva sute de milioane de euro pana in 2015 si crearea de aproximativ 500 de locuri de munca.

Seful Executivului roman a declarat ca investitorii straini ca NIS, membru al Gazprom Grup, sunt bineveniti in Romania, aratandu-si sprijinul pentru proiectele generatoare de locuri de munca.

La intrevederea de la Palatul Victoria au mai participat si Constantin Nicolaus Petri, director general adjunct al companiei Gazprom Neft pentru industria de titei a Serbiei si director al departamentului pentru investitii si strategie, Alexander Churilin, ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Ion Ariton, ministrul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri, Dan Iuliu Plaveti, presedinte al ANRE si Alexandru Patruti, presedinte ANRM.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a avut miercuri o intrevedere cu comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, in cadrul careia s-a discutat despre participarea Comisiei Europene in calitate de observator la negocierile pe care Romania le va purta cu Gazprom.

"Presedintele Senatului a discutat cu oficialul european si despre participarea Comisiei Europene in calitate de observator la negocierile pe care Romania le va purta cu Gazprom, asa cum recent a facut in Polonia, pentru ca partea romana sa incheie cele mai bune contracte posibile si sa achizitioneze energie la cel mai avantajos pret. Recent, Ministerul Economiei din Romania a anuntat posibile proiecte de parteneriat in sectorul energetic romanesc in care sa fie implicat si Gazprom, cel mai mare producator de gaze la nivel mondial", se arata intr-un comunicat.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a intalnit pe 4 octombrie, la Moscova cu conducerea celui mai mare producator de gaze din lume, gigantul rusesc Gazprom, care si-a reafirmat interesul de a investi in Romania si de a colabora cu societatile de stat Romgaz si Transgaz.

"De asemenea, s-au evaluat perspectivele continuarii acordurilor cu privire la tranzitul de gaze prin Romania catre piata din sud-estul Europei. A fost reafirmat interesul reciproc pentru deschiderea unei colaborari productive intre Gazprom si companiile romanesti Romgaz si Transgaz pe terte piete in domeniul explorarii, exploatarii si transportului de gaze, tinand seama de experienta si profesionalismul specialistilor in domeniul gazeifer din Romania", a precizat ministerul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
UE urmează să importe subtanțial mai mult gaz natural dintr-o fostă republică sovietică. Pe ce filieră vor intra gazele în Europa
UE urmează să importe subtanțial mai mult gaz natural dintr-o fostă republică sovietică. Pe ce filieră vor intra gazele în Europa
Până în anul 2026, Azerbaidjanul intenționează să crească volumul anual al exporturilor de gaze către Europa cu 17% față de 2023, până la 14 miliarde de metri cubi, a declarat...
#gaze naturale, #nis, #investitori, #investitii nis, #gazprom , #Premier