Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

93% din valoarea datoriilor catre firmele care au lucrat cu statul, achitate de Guvern

93% din valoarea datoriilor catre firmele care au lucrat cu statul, achitate de Guvern

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca Executivul a achitat 93% din valoarea facturilor administratiei centrale, restante la 31 decembrie 2008, valoarea lor totala fiind de aproape un miliard de euro.

"Suntem in termenul pe care ni l-am stabilit pentru achitarea facturilor restante lasate de fostul Guvern, respective sfarsitul lunii martie, astfel incat statul sa nu fie cel care creeaza blocaje in economie", a afirmat seful Executivului.

Boc a facut un apel la ordonatorii principali si secundari de credite sa verifice daca banii alocati pentru plata facturilor restante ajung la agentii economici din tara, respectiv la subcontractori. "Vom verifica aceste lucruri, iar acolo unde vom constata ca exista reacredinta, vom proceda la demiteri", a precizat premierul.


In sedinta de miercuri, membrii Cabinetului au analizat si situatia investitiilor in infrastructura si a contului de executie al cheltuielilor bugetului de stat in intervalul 1 ianuarie 2009 - 16 martie 2009.


Potrivit datelor prezentate in sedinta de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, pana in 16 martie au fost deschise credite ale bugetului de stat in valoare de 20,8 miliarde de lei, volumul cumulat al platilor fiind de 19,1 miliarde de lei, respectiv 91,8% din creditele bugetare deschise.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 646 ori
Citeste mai multe despreachitare boc facuri restante valoare