Amenajarea centurii de est a Clujului, mai scumpa

Luni, 06 Iulie 2009, ora 16:22
1034 citiri
Amenajarea centurii de est a Clujului, mai scumpa

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va majora cu 210.000 metri patrati, respectiv 200 de imobile, suprafata expropriata pentru amenajarea centurii de est a municipiului Cluj-Napoca, valoarea despagubirilor ridicandu-se la 12,51 milioane de lei.

Finantarea este asigurata de la bugetul de stat, conform Mediafax.

"In prezent, numarul imobilelor ramase de expropriat este de 200, insa acest numar va putea suferi modificari ca urmare a faptului ca imobilele in cauza se afla in circuitul civil, iar proprietarii loturilor pot efectua dezlipiri ori alipiri ale lor, operatiuni de natura a modifica numarul final", se arata intr-un potrivit unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de MTI.

Pana in prezent, Guvernul a aprobat sase hotarari pentru exproprierea imobilelor necesare lucrarii.

Cele sase acte normative se refera la un numar total de 587 de imobile supuse exproprierii, cu o suma totala de 14,94 milioane de lei.

Centura de ocolire va avea o lungime de 18,6 kilometri, cu o latime a platformei de zece metri, precum si doua poduri, patru viaducte si doua noduri rutiere.

Totodata, MTI va suplimenta cu 5.960 metri patrati suprafata expropriata pentru largirea la patru benzi a centurii Ploiesti Vest, valoarea despagubirii fiind de 1,6 milioane de lei.

Pana in prezent, pentru largirea centurii Ploiesti suma totala aferenta despagubirilor este de 4,748 milioane de lei, corespunzatoare pentru 865 de imobile expropriate.

Premierul Emil Boc a anuntat, sambata, in cadrul unei vizite pe santierul proiectului, ca lucrarile pentru zona de vest a centurii Ploiesti vor fi finalizate mai devreme cu o luna, respectiv la 30 octombrie.

Lucrarile au inceput in noiembrie 2007 si constau in largirea drumului de la doua la patru benzi, pe o distanta de 14 kilometri si amenajarea a cinci pasaje rutiere. Costurile investitiei sunt de 43 de milioane de euro, fonduri alocate de Ministerul Transporturilor.

Sumele pentru exproprieri vor fi virate de MTI, in termen de 30 de zile de la data solicitarii acestora, intr-un cont al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania in vederea efectuarii despagubirilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#buget, #constructii, #exproprieri, #minister, #pod, #transporturi , #stiri Emil Boc