ARACO cere lamuriri Guvernului cu privire la datoriile catre constructori

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 16:17
1418 citiri
ARACO cere lamuriri Guvernului cu privire la datoriile catre constructori

Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) a trimis, miercuri, premierului Emil Boc o scrisoare in care solicita prezentarea stadiului platilor efectuate de stat pentru acoperirea creantelor catre firmele de constructii, potrivit presedintelui asociatiei patronale Laurentiu Plosceanu.

"Pe baza informatiilor din teritoriu, putem confirma ca s-au efectuat plati in ultima saptamana", a spus presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO).

Plosceanu a declarat ca o imagine mai clara asupra sumelor efective care au fost platite pana acum de Executiv catre constructori va avea la inceputul saptamanii viitoare.

Tot atunci, in cadrul adunarii generale a Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, ar urma sa fie luata si o decizie cu privire la o posibila actionare in judecata a Guvernului pentru neachitarea in totalitate a datoriilor.

Presedintele ARACO a declarat, la inceputul lunii aprilie, ca doar 65% din datoria de 1,2-1,3 miliarde de euro a ajuns efectiv la firmele de constructii, cu toate ca Executivul spunea ca a achitat 93-95%.

Asociatia patronala a constructorilor a cerut, de asemenea, Executivului sa prezinte sursele de finantare, pentru acest an, a proiectelor aflate in curs de derulare, precum si o lista a licitatiilor publice care vor fi organizate de stat in 2009.

Premierul Emil Boc cerea, luna trecuta, prefectilor sa prezinte pana pe 27 martie un grafic al platilor efectuate catre firme pentru lucrari nefacturate anul trecut, deoarece desi fondurile au fost eliberate de Ministerul de Finante, ele s-au blocat la ordonatorii secundari de credite. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#araco, # datorii, # constructori, # firme, # plati , #stiri Emil Boc