Autostrada Bucuresti-Ploiesti, din ce in ce mai scumpa

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 13:29
1960 citiri
Autostrada Bucuresti-Ploiesti, din ce in ce mai scumpa

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va plati despagubiri suplimentare de 53,49 milioane lei pentru exproprierea unor imobile, cu o suprafata totala de 767.270 de metri patrati, aflate pe amplasamentul constructiei sectorului de autostrada Bucuresti-Ploiesti.

Despagubirile suplimentare survin in urma schimbarii proiectului tehnic si vor fi finantate de la bugetul de stat. Suprafata totala ramasa de expropriat corespunde unui numar de 967 de imobile, informeaza Mediafax.

Valoarea despagubirilor pentru exproprieri la tronsonul Bucuresti-Ploiesti se ridica pana in prezent la 61,53 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotarare de guvern elaborat de MTI.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va vira suma stabilita in contul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania in termen de maxim 30 de zile de la data solicitarii fondurilor.

Autostrada este impartita in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Initial, primul tronson, intre kilometrul 0 si 19+500, a fost proiectat la doua benzi, insa fostul ministrul al Transporturilor Ludovic Orban a decis schimbarea solutiei tehnice de la doua la trei benzi pe sens. Anul trecut, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a decis largirea si celui de-al doilea tronson, insa a anulat licitatia din "din motive tehnice si legislative".

Finalizarea celor doua tronsoane este programata pentru 2010, cu exceptia primilor 7,5 kilometri dintre Bucuresti.

Premierul Emil Boc a declarat saptamana trecuta ca lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti sunt realizate in proporttie de 50%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada, #bucuresti, #ploiesti, #imobile, #despagubiri , #stiri Emil Boc