Bani pentru primarii: 300 de mil euro, garantii de stat pentru cofinantari europene

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 23:42
1224 citiri
Bani pentru primarii: 300 de mil euro, garantii de stat pentru cofinantari europene

Guvernul a decis sa constituie un fond de 300.000.000 de euro prin care sa fie garantate creditele angajate de catre autoritatile locale care nu au resurse bugetare proprii pentru cofinantarea proiectelor europene, informeaza Newsin. 

Premierul Emil Boc a spus miercuri ca nivelul garantiei guvernamentale pentru creditele luate de primariile care au dificultati in a-si asigura cofinantarile necesare este de 80%.

"Am stabilit un program de 300 de milioane de euro de garantii guvernamentale pentru primariile si autoritatile care lucreaza cu fonduri europene in vederea cofinantarii acestora pe baza de imprumuturi de la banci cu garantia statului in proportie de 80%", a spus seful Executivului.

Pe langa stimularea absorbtiei fondurilor europene, Guvernul doreste sa evite indatorarea excesiva a autoritatilor locale.

"Vrem sa impulsionam pe aceasta cale absorbtia fondurilor europene si sa punem la dispozitia autoritatilor care nu au resurse financiare suficiente pentru a asigura cofinantarea astfel incat sa poata lua imprumut de la banca cu garantia statului si sa nu intre in plafonul de indatorare a autoritatii publice", a explicat Boc. 

#bani europeni, #garantii de stat, #primarii, #emil boc, #fonduri ue , #stiri Emil Boc