Basescu catre Boc: Rezolvati scandalul Sterling, chiar daca se ajunge la proces!

Joi, 12 Februarie 2009, ora 10:24
1100 citiri
Basescu catre Boc: Rezolvati scandalul Sterling, chiar daca se ajunge la proces!

Presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului sa clarifice disputa publica legata de contractul cu firma Sterling, aratand ca trebuie sa se dea o solutie, sa se vada ce se poate face, chiar daca va fi cazul unei dispute juridice.

"Mi-as dori mult sa clarificati disputa publica legata de Sterling, concesionarea la Marea Neagra. Sigur ca am punctele mele de vedere, pe care nu le voi exprima inca, dar am rugamintea ca Guvernul, cele doua partide, prin forta pe care o au in Parlament, sa dea o solutie, sa dea o explicatie si, in acelasi timp, sa putem intrezari care este actiunea in viitor, chiar daca ar fi nevoie, sa spunem, sa trecem printr-o disputa juridica, in cazul in care acest lucru va fi necesar", a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni, cu ocazia ceremoniei de depunere a juramantului de catre Dan Nica in calitate de ministru de Interne, informeaza Mediafax.

Ordonanta de urgenta in baza careia acordul dintre Agentia Nationala de Resurse Minerale si compania Sterling pentru platformele din Marea Neagra a fost transformat din unul de explorare intr-un acord de concesiune este inca la Parlament si poate fi respinsa, a declarat, luni, premierul Emil Boc, la o dezbatere publica pe tema IMM-urilor.

El a cerut parlamentarilor sa trateze "cu maxima responsabilitate" dezbaterile asupra acestei ordonante care a permis transformarea din punct de vedere legal a contractului incheiat in 1992 intr-un contract de acord petrolier.

"A fost o actiune premediata a Guvernului Tariceanu. Din 2007, si-a pregatit miscarea din 2008, pe final de mandat, pentru a acorda acel contract care prejudiciaza financiar interesele Romaniei, iar noi avem datoria sa curmam acest abuz", a spus Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord, #boc, #care, #contract, #declaratii, #parlament , #stiri Emil Boc