Bazac: Rectificarea nu va afecta sistemul sanitar si activitatea Ministerului Sanatatii

Joi, 27 August 2009, ora 16:55
991 citiri
Bazac: Rectificarea nu va afecta sistemul sanitar si activitatea Ministerului Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, sustine ca a doua rectificare bugetara din 2009, in urma careia bugetul Sanatatii va fi diminuat cu peste 113 milioane de lei, nu va afecta activitatea institutiei pe care o conduce si nici sistemul sanitar, potrivit NewsIn.

"Sumele care au fost retinute reprezinta fonduri ale unor proiecte rambursabile sau nerambursabile ale Bancii Mondiale, care nu se mai puteau angaja pana la sfarsitul anului, dar si cheltuielile de personal deja realizate prin reorganizarea Ministerului Sanatatii si a institutiilor subordonate", a precizat ministrul Bazac.

Cheltuielile Ministerului Sanatatii vor scadea, in total, cu 113,1 milioane lei, potrivit celui de-al doilea proiect de Ordonanta de rectificare bugetara din 2009, obtinut de NewsIn.

Astfel, cheltuielile de personal se reduc cu 9,35 milioane lei, iar cele pentru programe finantate cu bani UE, cu 50 milioane lei.

De asemenea, se vor reduce cu 57 de milioane de lei din cheltuielile aferente programelor cu finantare rambursabila. Bugetele a 13 ministere vor fi reduse in urma rectificarii bugetare cu circa 1,1 miliarde lei, in timp ce cinci ministere vor primi alocari suplimentare cu 6,416 miliarde lei, se arata in proiectul de Ordonanta de rectificare bugetara.

Premierul Emil Boc a declarat ca proiectul de ordonanta care vizeaza rectificarea bugetara va fi adoptat sambata, urmand ca in sedinta de guvern de miercuri sa fie abordate principiile si elementele de baza ale rectificarii. 

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#rectificare bugetara, # sanatate, # cheltuieli , #stiri Emil Boc