Bechtel promite 42 de km de autostrada, in 2009

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 12:30
1274 citiri
Bechtel promite 42 de km de autostrada, in 2009

Reprezentantii Bechtel, compania care construieste Autostrada Transilvania, afirma ca, daca statul roman va respecta termenele de relocare a utilitatilor, rezolvand aceasta problema pana in luna august, un tronson de 42 de kilometri din aceasta autostrada va fi terminat pana la sfarsitul anului.

Purtatorul de cuvant al companiei Bechtel, care realizeaza proiectul Autostrada Transilvania, Bogdan Sgarcitu, a declarat, miercuri, in cadrul unei vizite pentru presa la autostrada, ca statul roman trebuia, pana in 30 aprilie, sa relocheze 38 de utilitati pe traseul Gilau - Turda, dar la opt dintre acestea nici nu au inceput lucrarile,precizeaza Mediafax.

"La opt dintre aceste utilitati nici nu au inceput lucrarile, patru nu sunt finalizate, iar pentru alte patru lucrarile au inceput, dar nu sunt finalizate. Este vorba despre nodurile de la Turda si Gilau. Daca statul roman isi va respecta promisiunea si, pana in august, va rezolva problema relocarii utilitatilor, atunci 42 de kilometri de autostrada vor fi finalizati pana la sfarsitul anului 2009", a precizat Sgarcitu.

Conform sursei citate, exproprierile au fost finalizate, iar pana in prezent sunt asfaltati 22 de kilometri din autostrada.

Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov - Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel.

Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Potrivit unui protocol incheiat in februarie intre Ministerul Transporturilor si Bechtel, compania americana s-a angajat sa finalizeze in acest an 42 de kilometri din tronsonul Campia Turzii - Gilau si viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcau - Bors.

La jumatatea lunii mai, premierul Emil Boc a dat asigurari ca tronsonul Campia Turzii - Gilau va fi finalizat pana la sfarsitul anului. El a afirmat ca in acest an au fost alocate 119 milioane de euro pentru autostrada Transilvania si ca pentru finalizarea tronsonului respectiv exista bani prevazuti in bugetul de stat.

Ministerul Transporturilor va plati in acest an companiei Bechtel 420 de milioane de euro, in baza protocolului incheiat intre cele doua parti.

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#autostrada, #bechtel, #relocare, #tronson , #stiri Emil Boc