Berceanu a semnat cu reprezentantii Vinci si Aktor contractul pentru Comarnic-Brasov

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 22:55
1454 citiri
Berceanu a semnat cu reprezentantii Vinci si Aktor contractul pentru Comarnic-Brasov

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, presedintele grupului francez Vinci si un reprezentant al companiei elene Aktor au semnat, luni, contractul de concesiune pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov, proiectul urmand sa fie finalizat pana in ianuarie 2014.

Proiectul este primul contract din Romania de constructie prin concesiune a unui tronson de autostrada.

Premierul Emil Boc, prezent la ceremonia de semnare a contractului, a apreciat ca acesta este cel mai important proiect de parteneriat public-privat incheiat in Romania si a cerut Ministerului Transporturilor, precum si autoritatilor locale sa utilizeze acest sistem si in alte proiecte de infrastructura in transporturi, precum centura municipiului Bucuresti.

El a aratat totodata ca sistemul parteneriatului public-privat poate fi folosit si in proiecte din domeniul sanatatii, pentru constructia de spitale, in domeniul mediului sau in agricultura. "Incepe o noua era in abordarea proiectelor de infrastructura, nu mai suntem atat de dependenti de alocatiile bugetare, ci avem o gandire pe termen lung din care toata lumea castiga", a spus Boc. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berceanu, #contract, #concesiune, #autostrada , #stiri Emil Boc