Berceanu:avem bani pentru proiectele de infrastructura in curs

Joi, 26 August 2010, ora 16:20
1337 citiri
Berceanu:avem bani pentru proiectele de infrastructura in curs

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, la Sibiu, ca Guvernul are fonduri pentru a cofinanta toate proiectele de infrastructura rutiera aflate in lucru si a afirmat ca anul viitor Romania va atrage importante sume de bani pentru Programul Operational Sectorial de Transporturi, relateaza Mediafax.

Declaratiile au fost facute pe santierul centurii ocolitoare a Sibiului, unde ministrul Transporturilor a facut, joi, o vizita impreuna cu premierul Emil Boc, transmite corespodentul MEDIAFAX.

"In clipa de fata avem acoperite toate sumele pentru a cofinanta lucrarile care anul acesta intra la finantare.

Anul viitor in mod sigur o sa fie trageri din fonduri europene la Programul Operational Sectorial (POS) de transport foarte mari.

POS-ul de transport nu seamana neaparat cu celelalte, noi nu avem o prefinantare, pe de-o parte si pe de alta parte lucrarile sunt toate lucrari foarte mari care se aproba la Bruxelles.

Stiti ca sub 50 milioane se aproba in tara si peste se aproba acolo.

La noi toate lucrarile, fiind mari, se aproba la Bruxelles si sunt lucrari foarte complexe, care necesita foarte multe avize de mediu, arheologie si altele", a declarat Berceanu.

Acesta a afirmat ca toate portiunile de sosea aflate in lucru, de la Nadlac pana la Sibiu, sunt acoperite cu finantare, iar de la Ploiesti la Marea Neagra se lucreaza si sunt promisiuni de la constructori ca unele drumuri vor fi practicabile la sfarsitul anului viitor.

In completare, premierul Emil Boc a spus ca in iunie anul viitor vrea sa se mearga de la Pitesti la mare pe autostrada.

In plus, premierul s-a declarat multumit de lungimea soselelor in regim de autostrada date in folosinta in ultimii doi ani.

"In doi ani, am dat in folosinta 42 de kilometri din Autostrada Transilvania si acesti 17,5 kilometri in regim de autostrada de la Sibiu, care face parte din Coridorul IV European.

Cei care spun ca actualul Guvern nu a facut nimic in materie de autostrazi sa compare datele cu cele ale guvernelor anterioare si vor avea o supriza", a spus Boc.

Emil Boc si Radu Berceanu s-au declarat multumiti de stadiul lucrarilor la varianta de ocolire a municipiului Sibiu si au cerut constructorilor ca acestea sa fie finalizate pana in decembrie 2010. 

#berceanu, #infrastructura, #proiecte , #stiri Emil Boc