Berceanu, dupa inaugurarea Pasajului Baneasa: Lucrurile se desfasoara la timp, daca exista bani

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 12:51
1774 citiri
Berceanu, dupa inaugurarea Pasajului Baneasa: Lucrurile se desfasoara la timp, daca exista bani

Ministrul interimar al transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat vineri, dupa inaugurarea Pasajului Baneasa, ca orice obiectiv propus poate fi finalizat la timp, daca exista fonduri si interes pentru indeplinirea acestora, informeaza NewsIn.

 

"E o bucurie cand dam drumul la trafic, la orice lucrare, indiferent unde este, iar daca putem sa ne tinem de cuvant, e cea mai mare rasplata. Atunci cand sunt bani si interes permanent, lucrurile se desfasoara la timp si ies de calitate", a spus Berceanu.

Acesta a adaugat ca pasajul a fost deschis cu patru zile inainte de termenul propus, pentru a nu mai tine circulatia "gatuita".

"In cele patru zile cat au ramas, pana la 1 Decembrie, mai sunt de rezolvat cateva lucruri, cum ar fi reglarea semafoarelor, dar stiind ca foarte multi romani vor avea in acest week-end o vacanta prelungita pana la 1 Decembrie, am considerat ca nu are rost sa mai tinem circulatia gatuita pentru cateva amanunte", a adaugat Radu Berceanu.

Ministrul interimar al transporturilor si infrastructurii a afirmat totodata ca, pentru fluidizarea traficului din Bucuresti, si Primaria Capitalei ar trebui sa desfasoare o serie de proiecte similare.

Pasajul Baneasa a fost deschis circulatiei vineri, in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului interimar al transporturilor, Radu Berceanu, dupa finalizarea lucrarilor de constructie executate de firma portugheza Lena Engenharia e Construcoes, contract care a avut o valoare de 13,11 mil. euro.

Pasajul se afla in sectorul 1 din Bucuresti, la intersectia Bulevardului Aerogarii cu Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, si face parte din proiectul de fluidizare a traficului pe DN1.

Proiectul, care are lungime totala de 1,259 km, a costat 44.454,00 mii lei (13.113.274 euro), bani de la bugetul de stat.

Proiectantul a fost SEARCH Corporation Bucuresti (Proiectare SF + PT), iar antreprenorul general SC Lena Engenharia e Construcoes SA (Proiectare DDE + Executie lucrari).

La realizarea pasajului au lucrat aproximativ 300 de muncitori. Lucrarile la Pasajul Baneasa din Capitala au inceput in februarie-martie 2007, dar au fost sistate in luna decembrie a aceluiasi an.

 

#baneasa, #bani, #circulatie, #pasaj , #stiri Emil Boc