Blaga, despre masurile de austeritate: Speram in aprobarea Parlamentului

Luni, 28 Iunie 2010, ora 09:09
1301 citiri
Blaga, despre masurile de austeritate: Speram in aprobarea Parlamentului

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat ca spera ca legile cuprinzand masurile de austeritate sa fie aprobate de Parlament, dupa examinarea impusa de decizia CC, mentionand ca, in caz contrar, Guvernul va emite o ordonanta de urgenta, informeaza Mediafax.

Intrebat daca, in opinia sa, mai este timp pentru ca masurile sa intre in vigoare pana la 1 iulie, Blaga a raspuns: "Noi speram ca sa intre in normal printr-o dezbatere in Parlament si aprobarea Parlamentului, pentru ca intotdeauna, din 2005 pana acum, comisiile juridice reunite au facut corectiile, au intrat in plen si s-au aprobat.

Speram sa fie asa, daca nu, vom da ordonanta de urgenta". Pe de alta parte, premierul Emil Boc a fost intrebat de jurnalisti duminica, inaintea sedintei BPN al PDL, ce le transmite celor care sustin ca nu pot fi promovate modificari ale Codului Fiscal prin OUG, el raspunzand: " Sa mai studieze cu atentie legea ".

O sedinta a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, in care sa se discute despre modificarile ce trebuie operate la legile de reducere a salariilor bugetarilor si recalculare a pensiilor speciale, ca urmare a deciziei CC, urmeaza sa aiba loc, luni, de la ora 13.00.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ca sedinta Birourilor Permanente reunite este convocata pentru luni, la ora 13.00.

"Speram sa nu fie nevoie de o sesiune extraordinara. (...)

Procedura este relativ simpla, se afla in Regulamentul comun al celor doua Camere - modificarile de la Curtea Constitutionala se opereaza printr-un raport al comisiilor juridice reunite si sunt votate in plen", a mentionat Anastase, duminica, la sediul PDL, inainte de inceperea sedintei BPN a partidului.

Judecatorii Curtii Constitutionale au declarat, vineri, neconstitutionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor si articolul 9 din Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Deputatul PNL de Mures Ciprian Dobre a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca in Codul Fiscal se prevede clar in ce conditii acesta poate fi modificat, articolul 4 stipuland ca "se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu sase luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia", iar "orice modificare sau completare intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege", si nu prin ordonanta de urgenta si in niciun caz cu aplicare imediata, adica de la 1 iulie.

Guvernul a decis cresterea TVA de la 19% la 24%, urmand totodata sa ceara Parlamentului sa urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor si recalcularea pensiilor speciale. 

#blaga, # masuri, # austeritate , #stiri Emil Boc