Boc: 2009, anul absorb?iei fondurilor europene

Joi, 26 Februarie 2009, ora 13:47
2323 citiri
Boc: 2009, anul absorb?iei fondurilor europene

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Suceava, ca isi propune sa transforme anul 2009, dar si urmatorii ani ai mandatului sau, in "anul absorbtiei fondurilor europene", apreciind ca Romania are "sansa istorica" de a beneficia de sume importante de bani din fonduri europene pentru modernizare.

Premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, au participat, joi, la Suceava, la o intalnire cu reprezentanti ai administratiilor locale si judetene din Suceava, Botosani si Neamt. Intalnirea a avut loc in sediul Consiliului Judetean Suceava.

Ministrul Dezvoltarii a semnat la Suceava noua contracte de finantare pe fonduri prin Programul Operational Regional, in valoare totala de 56 milioane euro, dintre care cinci pentru judetul Suceava, trei pentru judetul Botosani si unul pentru judetul Neamt.

Cu aceasta ocazie, premierul Emil Boc le-a transmis reprezentantilor administratiei locale si judetene ca absorbtia fondurilor europene este unul dintre obiectivele principale ale Executivului. "Romania are sansa istorica de a se moderniza prin intermediul celor aproape 30 de miliarde de euro pe care ii avem la dispozitie de la Uniunea Europeana.

Daca nu fructificam acesti bani, istoria are dreptul sa ne condamne pentru ca am ratat sansa de modernizare a acestei tari", a spus Boc. Seful Guvernului a spus ca fondurile europene vor putea fi accesate doar printr-un "efort de management" si prin eliminarea "piedicilor birocratice" si ca in acest sens a fost infiintat un comitet interministerial care se va ocupa cu gestionarea absorbtiei fondurilor europene.

Boc a precizat ca, din 22 decembrie 2008, au fost aprobate 311 proiecte pe fonduri europene, in valoare de 1,3 miliarde lei si au fost semnate 111 contracte de finantare, in valoare de 613 milioane lei. Dupa intalnirea cu reprezentantii administratiei locale si judetene, premierul Emil Boc si ministrul Vasile Blaga au vizitat Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava, unde au luat masa la cantina-restaurant, dupa care vor vizita fabrica de placi aglomerate EGGER din Radauti, cea mai mare investitie straina directa din Romania de dupa 1989. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#finantare, #fonduri, #ue , #stiri Emil Boc