Boc: 42.000 contracte de munca incheiate in doua zile

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 16:04
1522 citiri
Boc: 42.000 contracte de munca incheiate in doua zile

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Ministerul Muncii, ca dupa doua zile de controale pentru eliminarea muncii la negru au fost incheiate 42.000 de contracte de munca, ceea ce inseamna ca "42.000 de oameni au o garantie in plus la sanatate, la somaj, la pensie si un salariu conform legilor".

Ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, a spus ca in 2 si 3 mai au fost facute 652 de controale la angajatori, pentru depistarea si eliminarea muncii la negru, in urma carora au fost inregistrate 42.000 de contracte de munca. 

"Daca, in general, intr-o zi se inregistrau 10-12 contracte, astazi, in doar doua zile s-au inregistrat 42.000 de contracte de munca, fapt ce subliniaza eficienta Codului Muncii si a faptului ca aceste controale pe care le-am dispus intr-o maniera centralizata, cu participarea Politiei, Jandarmeriei, Garzii Financiare si a Inspectiei Muncii isi arata roadele", a precizat Emil Boc, la iesirea din sediul Ministerului Muncii.

El a precizat ca prin incheierea acestor contracte de munca "42.000 de oameni au o garantie in plus la sanatate, la somaj, la pensie si, evident, un salariu conform legilor acesei tari".

Emil Boc a adaugat ca aceste controale vor continua si ca le-a transmis tuturor inspectorilor de munca din tara ca obiectivul principal este sa fie incheiate cat mai multe contacte de munca si, in subsidiar, aplicarea sanctiunilor contraventionale sau, daca este cazul, penale.

Ministrul interimar al Muncii a adaugat ca in cele doua zile de controale pentru eliminarea muncii la negru au fost date amenzi de 8,2 miliarde de lei vechi.

Premierul Emil Boc anunta, vineri, dupa o intalnire cu sefii inspectoratelor teritoriale de munca (ITM), ca a aprobat planul de actiune al Inspectiei Muncii, Politiei, Garzii Financiare si Jandarmeriei privind combaterea muncii la negru, iar echipe mixte de control vor incepe sa faca verificari in toata tara.

Emil Boc a precizat ca scopul acestor controale este sa creasca numarul contractelor de munca astfel incat statul sa plateasca mai putin pentru asistenta sociala.

Ministrul intermar al Muncii a mai spus ca a transmis sefilor inspectoratelor de munca ca nimeni nu este mai presus de lege, iar ei nu raspund in fata unui politician local, intrucat au un singur stapan: legea.

"Voi evalua lunar activitatea sefilor ITM si voi lua decizii. Nu au obligatii decat fata de lege. Sper ca si celelalte institutii ale statului sa dea dovada de intransigenta", a mai spus Boc.

El a adaugat ca echipele mixte de control vor merge mai intai acolo unde evaziunea fiscala este mai mare si s-a decis formarea de echipe mixte pentru a nu putea fi musamalizate neregulile descoperite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #contract munca, #angajati, #evaziune munca la negru, #contract munca negru , #stiri Emil Boc