Boc a discutat cu directorii de banci despre conventia de creditare la "Prima Casa"

Marti, 21 Iulie 2009, ora 13:26
1729 citiri
Boc a discutat cu directorii de banci despre conventia de creditare la "Prima Casa"

Premierul Emil Boc s-a intalnit, marti, la Guvern, cu directorii bancilor care au semnat conventia de garantare a creditelor acordate prin programul "Prima Casa", pentru a analiza detaliile acestui document, au declarat, agentiei MEDIAFAX, surse bancare.

Conventia este semnata intre Ministerul Finantelor si Fondul National de Garantare pentru IMM, pe de-o parte, si reprezentantii bancilor interesate de acest program.

Guvernul a primit oferte de la 20 de banci pentru credite in valoare totala de 1,4 miliarde euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit la un miliard de euro.

Persoanele care vor sa ia credite prin programul "Prima Casa" vor plati un avans de 5% pentru o locuinta de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenta din pretul de achizitie, iar rata dobanzii va fi EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) plus maxim 2,5 puncte procentuale.

Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca, #boc, #casa, #director, #prima , #stiri Emil Boc