Boc a prezentat comisarului european pentru Afaceri Interne cum s-a combatut coruptia

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 00:59
1061 citiri
Boc a prezentat comisarului european pentru Afaceri Interne cum s-a combatut coruptia

Primul-ministru Emil Boc a avut joi o intrevedere cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, discutiile fiind legate de indeplinirea conditionalitatilor in cadrul Mecanismului de Cooperare (MCV) si pregatirea Romaniei pentru aderarea la Spatiul Schengen

.

Potrivit unui comunicat de presa remis NewsIn, seful Executivului a reafirmat angajamentul Guvernului in ceea ce priveste indeplinirea conditionalitatilor in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si a prezentat modul in care s-a actionat in acest sens, cu accent pe combaterea coruptiei, de la precedentul raport al Comisiei Europene.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a dat la randul sau asigurari ca Romania va fi evaluata obiectiv la urmatorul raport, pe baza progreselor concrete in ceea ce priveste masurile vizate in cadrul MCV.

Referitor la pregatirea pentru aderarea la Spatiul Schengen, premierul Emil Boc a subliniat faptul ca Romania indeplineste toate criteriile tehnice.

"Romania doreste sa i se aplice aceleasi criterii de care s-a tinut cont si in cazul celorlalte state membre", a sustinut premierul.

Oficialul european a incurajat continuarea eforturilor in combaterea coruptiei si securizarea frontierelor, informeaza comunicatul Guvernului.

Alte subiecte discutate in cursul intrevederii au vizat dialogul la nivelul UE cu SUA si Canada in ceea ce priveste regimul de vize, abordarea problematicii comunitatii romilor din perspectiva comunitatii europene, precum si actualizarea si dezvoltarea Parteneriatului Estic. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc, #comisar european, #afaceri interne, #combaterea coruptiei, #aderare schengen , #stiri Emil Boc