Boc: Ajutoarele sociale sunt pentru cei cu venituri reduse, nu pentru posesori de vile

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 16:59
1304 citiri
Boc: Ajutoarele sociale sunt pentru cei cu venituri reduse, nu pentru posesori de vile

Guvernul va introduce un pachet de legi pentru reforma sistemului de asistenta sociala, prin care ajutoare sociale de genul trusoului pentru nou-nascut nu vor mai fi acordate persoanelor care dispun de "Mercedes si vila", ci orientate catre familii cu venituri reduse, a declarat premierul Emil Boc.

"In pachetul de reforma a asistentei sociale, toate ajutoarele sociale prevazute de lege vor fi tintite catre grupuri care au nevoie de asistenta sociala. Este recomandabil sa fie orientate catre familiile care au nevoie cu adevarat de acest trusou la nastere. A da si la cei care au Mercedes si vila, si la cel care sta in chirie poate parea nediscriminatoriu pentru toti copiii, dar este un act de protectie sociala in primul rand", a spus Boc, in sedinta de vineri a Guvernului, precizeaza Mediafax.

El a aratat ca ajutoarele sociale de genul trusoului ar putea fi acordate si in functie de un anumit nivel al veniturilor familiei.


Potrivit premierului, prin limitarea ajutorului de trusou la anumite categorii de beneficiari, contravaloarea in bani acordata parintilor ar putea creste astfel de la 150 lei, in prezent, la 200 lei.

 

#ajutoare, #asistenta, #boc, #sociala, #trusou , #stiri Emil Boc