Boc: Am cerut partenerilor de guvernare sa depolitizam televiziunea si radioul publice

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 14:47
1254 citiri
Boc: Am cerut partenerilor de guvernare sa depolitizam televiziunea si radioul publice

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, ca a discutat cu partenerii de coalitie pentru a fi modernizata legea aflata in Senat astfel incat institutiile publice de radio si televiziune sa fie scoase "de sub cupola politica", informeaza Mediafax.

 

 

Emil Boc le-a spus participantilor la Consiliul National de Coordonare al partidului ca nu trebuie uitate lucrurile pe care PDL le-a promis atunci cand se afla in opozitie, aratand ca democrat-liberalii nu si-au desemnat reprezentanti in consiliile de administratie ale TVR si SRR, acuzand mecanismul de politizare a radioului si televiziunii.

"Sa nu uitam despre lucrurile promise in opozitie, cum ar fi depolitizarea radioului si televiziunii. Nu ne-am desemnat reprezentanti in consiliile de administratie, nici noi, nici presedintele Romaniei, cand eram in opozitie, acuzand mecanismul de politizare a radioului si televiziunii. Acum, cand suntem la putere, nu ne putem dezice de ceea ce am spus si am discutat ieri (joi - n.r.) cu partenerii de coalitie si le-am solicitat sa ne respectam angajamentul dat, sa modernizam legea care acum este la Senat si sa gasim un mecanism care sa scoata de sub cupola politica aceste servicii publice de radio si televiziune, prin mecanisme care sa garanteze acest lucru", a explicat Emil Boc.

El a precizat ca aceasta este o dovada a seriozitatii si a faptului ca PDL face ceea ce spune.

"E dovada seriozitatii noastre, a faptului ca facem ceea ce spunem, chiar daca acum ne-ar fi mult mai convenabil, fiind la putere, ar fi foarte simplu sa ne punem oamenii nostri, cum au facut cei de la PSD la televiziune si sa inchidem ochii la ceea ce am spus in opozitie. Nu e corect si nu e sanatos nici pentru sistemul democratic din Romania si nu e corect pentru noi in raport cu cetatenii", a explicat liderul PDL.

#boc, # radio, # televiziune, # politizare , #stiri Emil Boc