Boc: Am incredere ca Legea pensiilor va fi adoptata pana in iunie

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 15:22
1352 citiri
Boc: Am incredere ca Legea pensiilor va fi adoptata pana in iunie

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, ca spera ca proiectul legii sistemului unitar de pensii sa fie adoptat in actuala sesiune parlamentara, sustinand ca partidele de opozitie se opun cu inversunare la reformarea sistemului de pensii si ca exista o "diversiune" in jurul acestui proiect.

"Vedeti cu cata inversunare partidele de opozitie se opun la reformarea sistemului de pensii, cata diversiune exista in jurul acestui proiect pentru a nu fi aprobat", a afirmat Emil Boc, la Consiliul National de Coordonare al PDL.

El a spus ca acest proiect al Guvernului creeaza "premisele unor pensii sanatoase pentru oamenii care muncesc", "ataca inechitatea din acest sistem" si "va pune in ordine acest sistem".

Boc i-a indemnat pe reprezentantii PDL sa mearga sa discute cu pensionarii pe tema proiectului de lege.

"Acesti pensionari, oameni asteapta acest proiect. Ma intreaba oamenii cand va fi adoptat acest proiect prin Ordonanta de Urgenta", a spus Boc, adaugand ca nu poate face acest lucru.

"Am incredere ca acest proiect va fi adoptat pana in luna iunie de Parlament", a aratat liderul PDL. El a mai spus ca nu se poate merge la nesfarsit cu actualul sistem de pensii, in care unii primesc "pensii de lux".

"Unii primesc pensie 80% din veniturile din ultima luna. In ce tara din lume mai exista asa ceva, in ce tara se primeste pensie mai mare decat salariul? Noi avem acest sistem cu pensii de lux", a adaugat Boc.

Emil Boc a aratat ca, in aceste conditii, se platesc pensiile luand bani de la investitii.

Boc a apreciat si proiectul legii educatiei. El a spus ca, in prezent, ghiozdanul copiilor este greu si ca acestia sunt "mici robotei".

"Acest sistem neperformant se schimba prin aceasta lege, programa de invatamant este mult mai flexibila, se pune accent pe calitate, pe latura de informare a elevilor", a adaugat Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#boc, #lege, #pensii, #reformare, #sistem , #stiri Emil Boc