Boc anunta finalizarea in acest an a unor proiecte de infrastructura vitale pentru vestul tarii

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 17:47
1481 citiri
Boc anunta finalizarea in acest an a unor proiecte de infrastructura vitale pentru vestul tarii

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la Timisoara, ca mai multe obiective de infrastructura vor fi finalizate in acest an, acestea fiind de importanta majora pentru judetele din vestul tarii, transmite corespondentul NewsIn.

"Centura este un obiectiv important. 1 decembrie este termenul la care se va finaliza, cu exceptia pasajului de la Remetea. Al doilea obiectiv este reabilitat - DN 6, (n.r, Timisoara-Lugoj) spre Cenad - pe o lungime de 52,2 km.

De asemenea, la 1 decembrie va fi terminat si drumul Timisoara - Lugoj. Soseaua de ocolire a Lugojului se va termina in mai 2010. Sunt 9,6 km ce vor fi construiti din fonduri ISPA, 15 milioane de euro, din care 5 milioane vor veni de la Guvern", a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, premierul Emil Boc.

In privinta autostrazii Arad-Timisoara, Emil Boc a declarat ca acest tronson va fi gata pina la mijlocul anului 2011.

De asemenea, in pregatire sunt proiectele pentru autostrada Timisoara - Lugoj - Deva, dar si proiectul de alimentare cu apa a satelor, sustinut de Guvernul Romaniei, finantat de UE.

"Avem sansa de a oferi Romaniei cresterea economica prin dezvoltarea infrastructurii.

Consider ca majorarea deficitului pe componenta infrastructura nu este nociv pentru Romania, ci, dimpotriva, orice leu investit in infrastructura se intoarce inzecit prin crearea de locuri de munca, prin diferite impozite", a mai precizat premierul.

In alta ordine de idei, Boc a precizat ca, in urma intalnirii de saptamana trecuta, de la Guvern, cu presedintele CJ Timis, primarul Timisoarei si prefectul de Timis, trei probleme sunt deja rezolvate.

"Vom sprijini programul reabilitarii fatadelor de la cladirile istorice si dam banii pentru continuarea lucrarilor la Canalul Bega (lucrarile de decolmatare, n.r.) iar Aeroportul din Timisoara isi va mentine banii pentru investitii", a precizat premierul.

Prim-ministrul a mai anuntat ca, vineri, presedintele a promulgat legea privind modificarea Codului Civil si a Codului Penal.

"E un moment foarte important pentru noi. Avem, in sfarsit, un cadru coerent care se pregateste sa intre in vigoare", a declarat premierul. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#investitii, # infrastructura, # proiect, # Boc , #stiri Emil Boc