Boc anunta sfarsit de recesiune in Romania

Joi, 17 Februarie 2011, ora 18:29
1993 citiri
Boc anunta sfarsit de recesiune in Romania

Sfarsitul lunii martie va aduce iesirea oficiala a Romaniei din recesiune, dupa ce trimestrul al patrulea din anul trecut a inregistrat o crestere economica de 0,1%, a declarat Emil Boc, potrivit Mediafax.

Boc a declarat, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca sunt semne care arata ca masurile decise au mers intr-o directie buna.

"Sunt primele semne ca lucrurile decise au mers in directia buna. A venit trimestrul IV din 2010 cu analiza, chiar daca e o crestere de 0,1 la suta, directia este de crestere economica.

Pe baza acestor date, este cert ca avem toate sansele, in urma analizelor economice, ca la sfarsitul lunii martie Romania sa iasa oficial din recesiune. Pentru a iesi din recesiune este nevoie de doua trimestre consecutive de crestere economica.

Avem toate datele sa fim optimisi ca la sfarsitul lui martie, si din punct de vedere psihologic, Romania iese din recesiunea economica si si-a cladit un drum sanatos, pe termen mediu si lung, cu evitarea derapajelor", a spus Boc.

Potrivit acestuia, "partea cea mai grea a greutatilor" a trecut in 2010 si a venit momentul ca, incepand cu 2011, Romania sa inceapa sa culeaga beneficiile masurilor pe care toti romanii au fost nevoiti sa le suporte.

"Tot romanii trebuie sa fie principalii beneficiari si invingatori ai acestei crize.

Sarcina guvernantilor trebuie sa ramana aceea de a face ceea ce e necesar, nu ceea ce e placut pentru ei, pe termen mediu si lung, pentru tara. Ne-am asumat in 2010 o altfel de politica impusa de conditiile vremii.

Suferintele se apropie de sfarsit", a spus Emil Boc. Acesta a precizat ca Romania a reusit pastrarea acordului cu FMI si UE si Banca Mondiala si s-a incadrat peste prevederile din acord, cu un deficit de 6,5 la suta, nu de 6,9 la suta in 2010, iar caderea economica este mai mica decat cea estimata. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#emil boc, #recesiune, #criza economica, #romania, #crestere economica , #stiri Emil Boc