Boc: Avem stabilitatea politica necesara investitiilor si crearii locurilor de munca in Romania

Vineri, 05 Martie 2010, ora 09:35
1736 citiri
Boc: Avem stabilitatea politica necesara investitiilor si crearii locurilor de munca in Romania

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Ghimbav, judetul Brasov, in prezenta reprezentantilor companiei germane Premium Aerotec, ca Romania dispune atat de cadrul economic, cat si de cel politic pentru atragerea investitiilor si crearea locurilor de munca.

Boc a declarat, in cadrul ceremoniei de semnare a contractului de superficie in urma caruia IAR Ghimbav a cedat companiei germane Premium Aerotec un teren de 60.000 de metri patrati pentru constructia unei fabrici de componente de aeronave, ca Romania dispune de cadrul general pentru atragerea investitiilor, dar si de stabilitate politica pentru ca guvernantii sa se poata ocupa "de treburile serioase ale tarii", precizeaza Mediafax.

"Din punct de vedere politic, avem stabilitate politica, nu avem alegeri in urmatorii doi ani si jumatate, asa incat si din punct de vedere politic avem tot contextul favorabil pentru a ne ocupa de treburile serioase ale tarii si de a sustine investitiile si locurile de munca. Si, de asemenea, speram ca vom putea elimina si o parte din birocratia care inca mai exista, ca peste tot in lume", a spus Boc.

Premierul a adaugat ca venirea companiei germane in Romania se datoreaza, in principal, cadrului general existent in Romania, printre facilitatile oferite investitorilor enumerand cota unica de impozitare de 16%, neimpozitarea profitului reinvestit sau facilitatile acordate pentru cei care angajeaza someri.

De asemenea, primul-ministru a precizat ca investitorii germani au venit in Romania si datorita implicarii in acest proiect a ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a primarului Brasovului, George Scripcaru, si a directorului companiei IAR Ghimbav, Ion Banea.

"Important este ca imediat se vor crea la Brasov 300 de locuri de munca, investitia initiala de 45 de milioane de euro va evalua si urmeaza sa ajungem la 90 de milioane de euro si la 700 de locuri de munca. Acest lucru e foarte important pentru zona si pentru Romania, iar prezenta EADS aici este un semnal foarte puternic pentru alti investitori care vor veni in Romania", a mai spus Boc.

Premierul Emil Boc si ministrul Adriean Videanu au participat, joi, la Ghimbav, la ceremonia de semnare a contractului dintre societatile Premium Aerotec si IAR Ghimbav, apoi au plecat cu un elicopter spre Capitala.

Fabrica de componente pentru aeronavele Airbus, a carei constructie va incepe in saptamanile urmatoare la Ghimbav, in colaborare cu firma de stat IAR Brasov, va genera in urmatorii zece ani o cifra de afaceri de 700 milioane de euro si va crea 700 locuri de munca.

IAR Brasov a semnat, joi, un acord cu compania Premium Aerotec, divizie a grupului european EADS, pentru constructia fabricii.

Prima etapa a proiectului, constand in 10.000 metri patrati de hale industriale si birouri, va fi finalizata in 2010, iar investitia completa va fi inaugurata la finele anului 2011.

Intr-o prima faza vor fi angajate 300 de persoane, iar ulterior inca 200.

Impreuna cu partenerii fabricii si furnizori din industria de aviatie, vor fi create in total circa 700 de locuri de munca.

La fabrica respectiva va incepe in septembrie productia de parti de fuselaj pentru 90 de avioane Airbus pe an. Investitia directa a Premium Aerotec va fi de 45 milioane de euro.

Partenerii si furnizorii companiei vor aloca o suma similara, astfel incat investitia totala va ajunge la 90 milioane de euro.

Contractul dintre cele doua companii vizeaza constituirea unui drept real de superficie pentru o suprafata de teren de 60.000 metri patrati in incinta IAR. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri munca, # investitii, # investitori, # boc, # stabilitate , #stiri Emil Boc